Rugăciune pentru toate diminețile pentru o zi binecuvântată și iertarea de păcate

Deschizând ochii sufletului meu cu pute­rea Ta, Dumnezeul meu, se cuvine să-mi deschid și ușa inimii mele, și precum m-am sculat din patul în care zăceam ca un mort; așa trebuie să mă scol din păcatul fărădelegii și al nemulțumirii, în care zac mort eu, leneșul. Drept aceea, Îți mul­țumesc, Domnul meu, că m-ai pă­zit întreg și viu în această noap­te și mai vârtos, că n-am căzut în vreun păcat cu Darul Tău.
Văd, Doamne, că a început ziua a se lumi­na, întru care pot vedea multe nestatornicii și sminteli, pot să simt multe is­pite, să întâmpin multe pricini ca să cad în păcate și în nevoi de moarte. Cum voi putea scă­pa de acelea de nu-mi vei ajuta Tu, care ești puterea mea? Pen­tru aceasta Te rog, Dumne­zeul meu, să-mi ajuți și să-mi dai Darul Tău cel Sfânt, pentru ca aflându-mă împreună cu El, acesta mă va păzi să nu cad în vreo greșeală și va face ca să-Ți fiu plăcut întru toate lucrurile mele. Deci, de acum hotărăsc să nu fac nici un lucru, care să nu fie spre bucuria Ta și spre folo­sul meu. Și pentru ca să pun în­ceput bun din începutul acestei zile, Îți depun Ție toate gându­rile mele, toate cuvintele mele, toate poftele mele și toate lu­crurile mele, pentru ca să le povățuiești cu înțelepciunea Ta și să le tocmești după jude­cata dreptății Tale. Și-Ți făgăduiesc cu ade­vărat, cum că voia mea nu se va mai des­păr­ți de voia Ta, numai să mi se descopere…
Pentru aceasta Te rog, să mă întărești în voința Ta ca un Prea Puternic, ca să păzesc și să săvârșesc aceste făgăduieli ale mele spre cuvântarea de mări­re a împărăției Tale și spre fo­losul sufletului meu.
Amin!

Lasă un comentariu