Cine nu se roagă dimineaţa şi seara, să nu se mire că nu-l ajută Dumnezeu. Rugăciunea ce poate fi rostită oricând

Nu poţi avea credinţă în Dumnezeu dacă nu te rogi lui Dumnezeu. Sunt unii oameni care se socotesc credincioşi, dar nu se roagă. Ceea ce nu ştiu ei, pentru că li se întunecă minţile, este aceea că renunţă la vorbirea minţii cu Dumnezeu. Un om credincios nu poate să nu-I spună lui Dumnezeu cele ce le poartă în suflet, nu poate să nu aducă preamărire lui Dumnezeu.
Rugăciunea ce poate fi rostită oricând
Doamne, Tată Ceresc, îți mulțumesc pentru darul vieții și pentru toate binecuvântările pe care mi le dăruiești în fiecare zi. Îți sunt recunoscător pentru iubirea, mila și grija Ta nesfârșită.
Îți cer, Doamne, să îmi dai înțelepciune și putere pentru a înfrunta provocările zilnice cu credință și curaj. Ajută-mă să fiu o persoană mai bună, să îmi îndeplinesc cu responsabilitate și dragoste îndatoririle față de cei dragi și față de toți cei pe care îi întâlnesc în călătoria mea.
Te rog, Doamne, să îmi luminezi calea și să îmi dai claritate în gânduri și decizii. Învață-mă să am răbdare și înțelegere, să iert și să iubesc necondiționat, așa cum Tu ne-ai învățat.
Fii cu mine, Doamne, în toate momentele vieții mele, atât în bucurii cât și în necazuri. Încredințez în mâinile Tale grijile și temerile mele, știind că Tu vei avea grijă de toate. Îți mulțumesc pentru pacea și liniștea pe care mi le oferi și pentru că ești mereu alături de mine.
Te rog, Doamne, să binecuvântezi familia mea, prietenii mei și pe toți cei care au nevoie de ajutorul și iubirea Ta. În numele Tău, cer protecție, sănătate și binecuvântări pentru toți cei pe care îi iubesc.
Amin.

Sunt unii care se numesc credincioşi şi se mulţumesc doar să mediteze, doar să gândească la nişte lucruri care țin de credinţă, dar care nu adâncesc aceste lucruri în așa fel încât să izbucnească din sufletul lor şi în rugăciune. Să nu uităm de ce suntem în fața lui Dumnezeu: „Când îți vei aduce aminte de Dumnezeu, înmulţeşte rugăciunile, pentru ca atunci când ÎI vei uita, Domnul să-Şi aducă aminte de tine“.
Cineva spunea: „Roagă-te cum poţi, ca să ajungi să te rogi cum trebuie”. Dacă nu te rogi, sau dacă te rogi prea puţin, dacă rugăciunea e atât de puţină în viaţa ta încât nu poţi să te cercetezi pe tine însuţi în rugăciune, înseamnă că nu ai folosit rugăciunea (pe care o faci şi în grabă, şi superficial). În orice caz, un program de rugăciune trebuie să ai. Oricum te-ai ruga, trebuie să te rogi şi dimineaţa, şi seara, şi la vremea mesei.

Arhim. Teofil Părăian, Punctele cardinale ale Ortodoxiei, Editura Lumea credinței, p. 188-189

Lasă un comentariu