„Prostul face ce vor alții, deșteptul face ce vrea el, înțeleptul face doar ceea ce trebuie.”

Zilnic avem oportunitatea de a ne negocia resursele, timpul și energia. Este crucial să învățăm cum să le gestionăm eficient. Să nu ne lăsăm prea influențați de dorințele și așteptările celorlalți, să nu căutăm în mod constant validare sau acceptare din exterior. Astfel devenim independenți și ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și pentru rezultatele lor, fără a da vina pe alții.
Adesea, acționăm presupunând anumite lucruri, uneori mai realiste, alteori nu. Câte dăți ne-am grăbit, am depus eforturi și apoi am descoperit că nu era necesar sau că nu a meritat?
De multe ori s-ar putea ca nimeni să nu ne ceară ajutorul, dar noi ne oferim inutil,de aceea, este important să ne observăm prima reacție, primul impuls, să analizăm și să “cântărim” cu atenție dacă este necesar să ne implicăm cu adevărat. Nu avem nicio obligație reală. Există riscul să ne agităm fără rost, să ne pierdem liniștea și să ne dăm peste cap. De multe ori, am depus eforturi, am pierdut timp și bani și am ajuns în situații în care nu am dorit să fiu, doar pentru că nu am avut puterea să spun de la început NU. Este ideal să ne ajutăm mereu unii pe alții, dar nu te supra-solicita, nu te implica într-o sarcină prea grea pentru tine.
Înțeleptul alege calea care este în acord cu ceea ce este corect și necesar, înțelegând că multe dorințe personale nu ne conduc spre evoluție. Înțeleptul știe că bucuria nu vine din a avea, a face sau a câștiga mai mult decât trebuie, nu se pierde în această „horă”, știe că bucuria este în acceptarea prezentului, în liniștirea minții, în armonie cu viața, în “a fi”.
Câștigând treptat timp, rezervă-ți zilnic cel puțin 15 minute pentru liniștirea ta. Devino conștient de interiorul tău, de gândurile, emoțiile și corpul tău. În acest fel, vei crește vibrația și din această vibrație înaltă vei rezona înalt, vei atrage cu simplitate și cu puțin efort abundența, vindecarea, bucuria pentru că ceea ce este în interior este și în exterior. Rezervă-ți zilnic timp și citește adevăr divin, crește, elevează spiritual, acumulează iubire în tine.
Prostul face ce vor alții, deșteptul face ce vrea el, înțeleptul face doar ceea ce trebuie …această expresie merită să ne servească drept ghid în viață !

Lasă un comentariu