Rugăciune către Dumnezeu-Tatal, iubitorul de oameni

Această frumoasă rugăciune către Dumnezeu-Tatăl se află la sfârșitul Acatistului „Iubirii Dumnezeului Tată”. Este o rugă sinceră și simplă, adresată Părintelui Ceresc, pentru ajutor, ocrotire, întărire și mântuire.
Rugaciune catre Dumnezeu Tatal
„Părinte ceresc, Dumnezeule Tată, luminează-ne deplin, ca să Te auzim, să facem voia Ta din iubire pentru Tine, ca să gustăm din iubirea Ta și să Te cunoaștem cu adevărat. Trimite din înaltul cerului dragostea Ta către noi, și binevoiește a birui foamea, molima, războiul și moartea cu iubirea Ta de oameni, căci Tu ne-ai zidit.
La Tine se știu toate cele săvârșite și tot la Tine se aud și lacrimile noastre ce strigă către Tine, să ne ierți și să ne mântuiești.
Nu suntem pregătiți, Părinte, să înfruntăm răul. Suntem ca frunza în bătaia vântului, neputința ne macină voința. Suntem slabi și nevrednici, dar dacă vei ieși cu noi la luptă, avem credință că vom birui.
Puterea nu stă în mădularele noastre, nici în știința minții, ci în Tine, Conducătorul Oștirilor cerești, Domnul Savaot, Cel Care lupți pentru dreptate și învingi uneltirile celor ce nu vor sau nu pot să Te iubească.
Revarsă peste noi Duhul Sfânt, ca să lucreze în chip minunat în noi. Să ne dea înțelepciune duhovnicească, să ne deschidă ochii minții și baierele inimii.
Ca desfătându-ne de dulceața iubirii Tale, să spunem și noi că Hristos trăiește în noi, să ne întregim cu cerul, așa cum ne-a fost rânduit de sus.
Să fim una cu Dumnezeu Cel din Sfânta Treime, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, acum și în vecii vecilor. Amin”.

 

Lasă un comentariu