„Nu aștepta să se schimbe mama…” Iată cele mai bune sfaturi pentru o relație mai bună cu mama ta

Relațiile cu părinții pot fi complicate, iar legătura cu mama ta nu face excepție. Poate că simți că ea ar trebui să se schimbe, să fie mai înțelegătoare sau mai puțin critică. Dar adevărul este că, în loc să aștepți o schimbare care s-ar putea să nu vină niciodată, ai putea să îți ajustezi propria abordare. Uite câteva sfaturi pentru a îmbunătăți relația voastră:

  1. Acceptă cine este ea cu adevărat
    Fiecare mamă are un stil unic și o personalitate formată de experiențele ei. Nu încerca să o schimbi, ci acceptă că are propriile imperfecțiuni. Aceasta e baza pentru o relație mai relaxată.
  2. Comunică deschis, dar cu tact
    Dacă sunt lucruri care te deranjează, exprimă-le, dar nu într-o manieră agresivă. În loc de „Nu mai faci niciodată X!”, încearcă „M-aș simți mult mai bine dacă am putea vorbi despre X”. Întotdeauna vorbește despre sentimentele tale și nu o acuza.
  3. Petrece timp de calitate împreună
    Uneori, un simplu moment de relaxare, cum ar fi să gătiți împreună sau să ieșiți la o plimbare, poate schimba dinamica. Activitățile plăcute ajută la consolidarea legăturii și crearea de amintiri pozitive.
  4. Învață să asculți
    De multe ori, suntem atât de concentrați pe ce nu merge bine încât uităm să ascultăm cu adevărat. Poate că mama ta încearcă să îți comunice ceva mai profund prin felul ei de a fi. Fii atent(ă) la nevoile și dorințele ei, chiar dacă nu le exprime direct.
  5. Setează limite sănătoase
    Chiar dacă îți dorești o relație apropiată, uneori e necesar să pui limite clare. Dacă anumite subiecte duc mereu la conflicte, poți să îi spui că preferi să le evitați pentru a menține armonia.
  6. Arată apreciere
    Chiar și atunci când e dificil, încearcă să o apreciezi pentru lucrurile bune pe care le face. Un simplu „Mulțumesc că m-ai ajutat cu asta” poate schimba tonul unei discuții și poate crea un mediu mai pozitiv.
  7. Fii răbdător/răbdătoare cu schimbările
    Nu te aștepta ca relația voastră să se îmbunătățească peste noapte. Totul este un proces. Începe cu pași mici și vei vedea, în timp, rezultate.

Uneori, pentru a avea o relație mai bună cu mama ta, schimbarea trebuie să înceapă cu tine. Acceptă situația așa cum este și fii deschis(ă) să contribui la o comunicare mai bună. Nu aștepta să se schimbe mama – poate că nici nu e nevoie să se schimbe atât de mult pe cât crezi!

Lasă un comentariu