Karma este adesea confundată cu soarta. De asemenea, este greșit să fie o pedeapsă a unui agent – o ființă externă.
În orice caz, noi înșine creăm karma. Este suma consecințelor alegerilor noastre – un rezultat al deciziilor noastre zilnice.
O schimbare drastică în viață sau în modul nostru de a reacționa este adesea considerată drept rezultate proaste ale faptelor noastre rele. Credem că rănirea sau înșelarea pe cineva poate duce la profituri proaste. Aceasta include, de asemenea, a fi egoist sau a avea un gând rău fără fundație.
Astfel, simțim că lucrurile merg prost pentru toate acțiunile noastre negative. Nu contează când le-am comis.
Dar ar trebui să știm că numai actele negative nu au ca rezultat karma. Nu este un cadou de întoarcere care este cântărit pe cântar. Chiar și acțiunile pozitive, gândurile sau momentele de bucurie se adaugă la o revenire în viață. S-ar putea numi și karma pozitivă.
Asocierea cuvântului cu randamentele negative are de-a face cu comportamentul uman. Este să te gândești la efectele adverse. Pentru că a răni pe alții sau a fi rănit pe sine devine un semn de carte în amintiri. Mult mai mult decât momente vesele sau plăcute.
Care este sensul cuvântului Karma?
Pentru a înțelege karma, trebuie să înțelegem energia. Energia este o prezență veșnică în jurul tuturor și în jurul tuturor. Conceptul se află acolo însuși. Fiecare acțiune pe care o desfășurăm are o energie care este produsă din ea. Prin urmare, interacționând cu universul înconjurător, creăm energie rea sau bună.
Karma are o traducere literală și precisă. Se citește pur și simplu ca un concept. Are de-a face cu crearea și colectarea tuturor „acțiunilor verbale, mentale și fizice”. Când fiecare acțiune formează o rețea energetică, rezultă situații. Astfel, conceptul de karma are de-a face cu tipul de situație și cu soluția. Pentru că de multe ori cineva nu realizează daunele reale ale acțiunilor sale. Sau când cineva acționează greșit cu cineva.
Recepția unor astfel de energii poate diferi de la oameni la oameni. Este un concept simplu. Acesta este motivul pentru care oamenii reacționează mai mult decât adesea în mod similar atunci când cineva trece prin situații similare. Când cineva experimentează ambele fețe ale unei monede, se creează empatie pentru alți oameni.
Apoi, cineva empatizează cu sentimentele altuia, precum și înțelege reacțiile care urmează. Inima plină de compasiune este rezultatul învățării compasiunii.
Care sunt cauzele și efectele?
Legile efectului și cauzei, legea karmei, este un concept simplu de înțeles. Ar trebui să înțelegem spectrul acțiunilor noastre. Pentru că, în cele din urmă, totul este responsabilitatea cuiva pentru gândurile și atitudinile sale. Desigur, legile menționate sunt aceleași. Este ca înțelegerea și echilibrul, în aceeași barcă. Nici unul nu supraviețuiește fără celălalt.
Toate sunt despre primirea de feedback pentru acțiunile cuiva. Este vorba despre a experimenta din prima mână cauzele rezultatelor cuiva. Poate că acesta este cel mai ușor mod prin care poți înțelege impactul acțiunilor greșite ale cuiva.
Ce este regula de aur a karmei?
Tot ce s-a discutat până acum include și feedback pozitiv din partea energiilor. Sau se poate numi pur și simplu karma pozitivă. Așadar, ce se întâmplă dacă bucuria nu marchează așa cum o fac momentele amare? Fiecare acțiune care persistă cu bunătate și produce energie bună este returnată pozitiv. Aceasta o înconjoară cu magnetism pozitiv. Și produce fericire în jurul unuia.
Regula de aur este un principiu moral. Sau s-ar putea numi învățătură etică. Este vorba de etica reciprocă. Înseamnă că cineva ar trebui să-i trateze pe ceilalți în felul în care dorește să fie tratat. Nu trebuie să-i tratezi pe ceilalți așa cum nu ar vrea să fie tratat. Fie că este pozitiv sau negativ, depinde de unul.
Fiecare religie și tradiție are vreo referire la învățăturile karmice. Există, de asemenea, explicații din perspective psihologice, economice, sociologice și filozofice. „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” este înțelegerea sociologică.
Deci, care este regula de aur? Asta implică ambii, pozitiv și negativ. Că trebuie să ne asumăm responsabilități pentru viitor prin planificare, fără presiune asupra destinației sau a actelor.