Karma este peste tot în jurul nostru. Indiferent dacă alegem să credem sau nu, nu contează în cele din urmă, pentru că pur și simplu nu o putem ignora.
Deci, care sunt cele 12 legi care dictează karma?
Karma poate fi definită vag ca ceva care există în jurul nostru, dar nu avem absolut niciun control asupra ei. Pe de altă parte, există câteva reguli în joc care o guvernează.
Dacă Karma noastră este plină de vinovăție și grea, ne-am trezi atrași de aceiași oameni care ne reprezintă. De asemenea, am putea fi prinși în poveri, evenimente, boli și chiar accidente inutile – lucruri pe care nu le dorim absolut deloc.
Legea cauzei și efectului
Marea Lege este prima și cea mai importantă lege care guvernează karma individuală. Acesta este întotdeauna principiul din spatele majorității filozofiilor orientale și poate fi văzut și în știință.
Ideea din spatele ei este destul de simplă – fiecare acțiune pe care ai face-o ar avea o reacție egală și opusă. Oricine a crescut studiind fizica și-ar da seama că aceasta este aceeași idee care guvernează a treia lege a mișcării de Isaac Newton.
Legea Creației
A doua lege care guvernează Karma este Legea Creației, care se referă la manifestarea unei relații bune cu karma proprie. Ar fi interesant de observat că majoritatea dintre noi suntem într-adevăr influențați de Karma noastră pentru a lucra într-un anumit mod.
Acest lucru implică faptul că karma noastră din viețile și încarnările noastre anterioare deschide calea pentru acțiunile noastre viitoare. Dar, de asemenea, implică faptul că Karma nu este doar un bun indicator al trecutului, ci și o placă bună pentru viitor.
În viața noastră, ni se prezintă întotdeauna o alegere de acțiune – și modul în care folosim această alegere va decide ce va fi cu noi în viitor. Cei mai mulți dintre noi ar alege să ne învinovățim soarta pentru orice accident – dar se poate presupune și că karma cuiva este în mișcare – soluționând greșelile vechi.
Legea Creșterii
Noi, ca oameni, suntem întotdeauna capabili de creștere. Creștem fizic, mental și spiritual pe parcursul vieții noastre. Iar creșterea noastră personală depinde de obicei de acțiunile pe care le luăm și de deciziile pe care le luăm. Deci, dacă suntem capabili să facem alegeri morale și etice, ar avea un impact asupra vieții pe care o trăim din secunda următoare. Spunând simplu, creșterea noastră este responsabilitatea noastră.
Legea Umilinței
Umilința definește o ființă umană și, de asemenea, are o influență mare asupra karmei noastre. Este nevoie de mult curaj și umilință pentru a accepta că avem karma proastă asupra noastră. De fapt, nu este niciodată atât de simplu, deoarece ar trebui să acceptăm și judecata karmei trecute care atârnă deasupra capului nostru.
Legea conexiunii
Această lege a karmei vorbește despre modul în care totul în Univers este conectat. Acest lucru poate fi oarecum echivalat cu Efectul Ripple sau cu efectul Fluture, unde fiecare dislocare din Univers ar duce la un impact uriaș ulterior.
Interesant este că unii cred, de asemenea, că sufletele noastre sunt interconectate cu fiecare alt suflet de pe planetă, așa că avem un sentiment de fraternitate între fiecare individ de acolo.
Legea Responsabilității
Această lege este destul de verbatim în ideea ei. Pur și simplu vrea să fim responsabili pentru acțiunile noastre și să acceptăm consecințele acestora. De fapt, dacă alegem să nu dăm socoteală, ne-am simți în continuare de replici. Deci cel mai bun lucru de făcut ar fi să ne dăm seama de greșeala noastră și să nu o mai comităm.
Legea ospitalității
Ospitalitatea nu înseamnă întotdeauna deschiderea ușilor pentru toată lumea. Înseamnă, de asemenea, să ne deschidem inimile tuturor. După cum se spune, caritatea începe acasă. Deci, dacă încerci cu adevărat să faci față cu karma ta proastă, trebuie să dai.
Oferă un pic din tine universului și fii devotat oamenilor pe care îi onori. Nu face nimic pentru că te aștepți ceva de la asta. Fă-o, de dragul ei. De fapt, singura marjă de egoism pe care o ai aici este să faci ceva care te face fericit.
Legea forței
Ceea ce dăm lumii din jurul nostru este ceea ce primim. Acest lucru este cât se poate de simplu. Dacă ești interesat de oameni în jurul tău, ar fi interesați și de tine. Dacă ești distrat în preajma lor, nici ei nu vor fi la fel de grijulii. Primesti ceea ce oferi.
Legea Schimbării
Aceasta este o lege extrem de fundamentală nu doar a Karmei, ci și a vieții. Ne schimbăm pe măsură ce creștem și unora dintre noi le este greu să se adapteze la asta. Acest lucru duce la karma proastă. Nu te lăsa afectat de schimbarea din jurul tău, mai degrabă, fii schimbarea pe care vrei să o vezi în jurul tău. Nu te lăsa târât de valuri – lasă-le să-și creeze propria cale în jurul tău.
Legea prezentului
Trecutul este mort, iar viitorul nu a existat niciodată, așa că tot ce ai este prezentul. Trăiește în ea, bucură-te de el și fă-ți lumea în jurul ei – asta ar avea impact asupra karmei tale. Dacă acționezi întotdeauna cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor, nu vei putea niciodată să trăiești o viață.
Legea semnificației
Unii ar putea spune că suntem la fel de buni ca niște bucăți de plasă atunci când sunt priviți din marele spectru al Universului. Dar, în paralel, suntem și cea mai importantă piesă a puzzle-ului din propria noastră poveste.
Legea răbdării
Dacă faci fapte bune în această viață pentru a obține o viață bună în următoarea, te înșeli. Nu așa funcționează Karma. Trebuie să ai răbdare, căci nicio faptă bună nu rămâne neîntorsă. Așteaptă-ți momentul sub lumină și îți vei vedea lumea mult mai strălucitoare decât ai crezut că este. Tot ce are nevoie este puțină răbdare și puțină înțelegere.
Ar trebui să fie sigur să spunem că cele 12 legi ale Karmei nu ne sunt tocmai străine. Cu toții am auzit de el într-o formă sau alta și nu suntem străini de el. Deci, dacă încercăm să ne urmăm și să ne trăim viața în conformitate cu aceste ideologii – ar trebui să ne ajute cu adevărat pe termen lung.