Nu spune aceste lucruri prietenilor tăi: 2 sfaturi de încredere oferite de Osho

De obicei credem că, din moment ce prietenii sunt persoane apropiate nouă, atunci putem împărtăși totul cu ei. Dar chiar dacă prietenia este reală, există încă două pericole de care uităm.
Sfatul 1
Totul în această lume este temporar și are opusul său. Dragostea se transformă în ură, iar prietenia se transformă în dușmănie. De aceea, Buddha a spus odată un gând atât de profund: „Nu am prieteni, pentru că nu am nici dușmani”.
Care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le spui prietenilor tăi, pe baza acestui sfat? O să vă spun din experiența mea personală:
– nu-ți dezvălui așa-numitele „secrete din dulap”; În general, este mai bine să păstrezi secretul (decizi singur ce este pentru tine un secret) – este al tău, personal, nu trebuie să-l dezvălui nimănui.
– nu spune nimic rău despre ceilalți apropiați și nu te plânge de ei. La urma urmei, este neplăcut când ți s-a întâmplat o situație delicată, chiar și acum 5-10 ani și ai spus ceva rău despre cineva într-un acces de furie, iar un prieten îți amintește de asta.
Sfatul 2
„Nu spune niciodată nimic împotriva dușmanului, căci mâine s-ar putea să devină prieten. Atunci îți va fi foarte rușine.”
Mai ales, acest sfat este valoros dacă, din prietenie, trebuie să iei partea prietenului tău care are un conflict cu cei dragi sau cu camarazii lui. Este foarte probabil ca apoi să se împace cu ei, dar te vei afla într-o situație incomodă în care poți fi considerat „extrem” și să ți se amintească constant tot ce ai spus în acea situație. Fii atent la părerile tale, pentru că relațiile cu oamenii sunt un lucru foarte schimbător.

 

Lasă un comentariu