Scapă de oamenii „Eu pe primul loc.” sau 9 moduri de a-ți lua viața înapoi din mâna oamenilor egoiști

Unii oameni caută să obțină tot ce pot de la tine și te vor răni și te vor exploata pentru ca acest lucru să se întâmple. Acești oameni se gândesc doar la ei înșiși și nu iau în considerare niciodată costurile pentru alții. Cum se poate face față unei persoane atât de egoiste fără a fi afectat emoțional?
Problema cu o persoană egoistă este că este greu să-i faci ceva. Au doar o singură viziune și este întotdeauna părtinitoare față de ei înșiși. Orice relație cu această persoană te va epuiza, dar trebuie să știi cum să-ți iei viața înapoi din ghearele ei. Iată câteva modalități prin care puteți îndeplini această sarcină.
1. Acordați-vă atenția pe care o meritați
 Concentrează-te pe îngrijirea de sine și pe viața conștientă pentru a crește pozitivitatea în viața ta. Renunțarea la negativ este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru fericirea ta.
2. Nu acorda cuiva egoist atenția pe care o tânjește
Persoana egoistă știe ce face. Se vor întoarce pentru mai mult atunci când le vei acorda atenția de care o
3. Limitați-vă timpul pe care îl acordați
Dacă simți o durere de cap sâcâitoare sau dureri de stomac când ești în preajma acestei persoane, este vocea ta interioară care îți spune că ceva este în neregulă.
4. Nu-i lăsa să îți domine conversațiile
Nu vă fie teamă să le spuneți că vorbesc prea mult și atrageți atenția asupra faptului că conversația a devenit unilaterală.
5. Stabiliți limite cu oamenii egoiști
 Ei nu vă respectă limitările, așa că trebuie să stabiliți limite și să le amintiți cât mai des posibil de aceste reguli.
6. Nu cere niciodată un sfat sau o opinie de la o persoană egoistă
 Când le arăți vulnerabilitatea și recunoști că ai o problemă, ei vor folosi asta împotriva ta.
7. Nu coborâți la nivelul lor
Această persoană vă va frustra fără îndoială, dar nu puteți recurge la aceeași tactică pe care o fac ei. Ei vor să explodezi emoțional, să-ți arăți vulnerabilitatea emoțională dar nu le poți permite să-ți facă asta. Învață să pleci și să nu joci în mâna lor.
8. Învață să spui nu
Unul dintre cele mai eliberatoare lucruri pe care vei învăța să le faci pentru tine este să spui „Nu” fără nicio explicație. Nu trebuie să oferi o sută de motive pentru care nu poți sau nu vrei să faci ceva.
9. Încercați să înțelegeți oamenii egoiști
Deși s-ar putea să nu schimbe nimic, te poate ajuta să înțelegi de ce persoana egoistă este așa. Majoritatea oamenilor egoiști și manipulatori provin din medii oribile în care copilăria lor a fost deloc plăcută.
10. Aflați când este timpul să plecați și să rupeți legăturile
Nu este întotdeauna ușor, mai ales când te confrunți cu o situație care îți va rearanja întreaga viață. Dacă ești într-o relație toxică, aceasta poate avea un impact dramatic asupra fiecărei fibre a ființei tale.

 

Lasă un comentariu