Pentru mulți oameni frica de moarte este legată de frica de necunoscut. Ce se întâmplă după ce murim? Mergem în Rai, ne reîncarnăm într-un animal sau renaștem? De exemplu, o teorie spune că atunci când mori renaști într-o altă viață, fără să-ți amintești viața anterioară. O altă teorie spune că omul are o conștiință care aparține Universului, nu corpului. Când mori, conștiința ta se întoarce în Cosmos. De asemenea, budiștii cred că după moarte te reîncarnezi.
Deși pare de necrezut, știința are un domeniu care studiază oarecum viața de apoi. Este vorba despre fizica cuantică. Conform teoriei biocentrismului, moartea este o iluzie creată de conștiința noastră.
Această teorie spune că moartea nu este altceva decât o presupunere transmisă din generație în generație. Oamenii cred că viața și corpul sunt conectate și că moartea este inevitabilă.
Teoria biocentrismului a provocat multe controverse în comunitatea științifică, iar ideea de universuri sau dimensiuni paralele a fost transpusă în literatura science fiction și în metafizică.
Acțiunile noastre zilnice ar da naștere unui infinit de universuri paralele. În Universul 1 pisica rămâne în viață, iar în Universul 2 moare.
Conform bigthink.com, în 2016, un renumit om de știință și filozof american pe nume Robert Lanza a afirmat că moartea nu există. Ceea ce oamenii numesc moarte, de fapt, ar reprezenta pierderea corpului.
Lanza este unul dintre cei mai mari susținători ai biocentrismului, iar gândirea sa se bazează în esență pe o altă teorie propusă în trecut de către Albert Einstein. Celebrul om de știință spunea că există un număr infinit de universuri și că evenimentele la care luăm parte se întâmplă într-un singur univers. Conform teoriei lui Einstein, dacă mori într-un univers, vei continua să exiști în alte universuri.
Cu alte cuvinte, toate universurile posibile vor continua să existe simultan, indiferent de ceea ce se întâmplă într-unul dintre ele.