Dacă suferiți de anxietate și ați avut o copilărie nefericită, probabil că veți rezona cu semnele de mai jos. În timp ce anxietatea poate fi cauzată de mai multe motive, există câțiva indicatori majori că anxietatea ta are rădăcinile într-o copilărie proastă. Iată 9 semne de anxietate care sunt cauzate de o copilărie dificilă.
1. Ai probleme de încredere.
S-ar putea să îți este greu să ai încredere în ceilalți, chiar și atunci când este necesar pentru ca relația să prospere. La rândul său, s-ar putea să ai dificultăți să te apropii de ceilalți, pentru că ți-e teamă că în cele din urmă nu te vor răni.
2. Te îndoiești foarte mult de tine.
Când încerci să iei decizii majore, constati că devii din ce în ce mai anxios. S-ar putea să te străduiești să iei decizii majore pentru că ți-e teamă că vei lua una greșită.
3. Ai frecvent atacuri de panică atunci când te gândești la copilărie.
Dacă gândirea la copilărie te face să te simți anxios sau panicat, probabil că aceasta este rădăcina anxietății tale. Să ai o copilărie dificilă poate fi greu de gândit – și dacă devine atât de rău încât te provoacă un atac de panică, este probabil o forță motrice în anxietatea ta extremă.
4. Ai dificultăți cu conflictele.
Când apare un conflict, s-ar putea să descoperi că începi să intri în panică sau să încerci să-l eviți cu totul. Acest lucru poate face viața din ce în ce mai dificilă, mai ales atunci când eviți să-i lași pe alții să știe că îți invadează granițele de teamă de conflictul pe care îl poate provoca.
5. Comunicarea te face anxios/oasă.
Deoarece părinții noștri ne învață cum să comunicăm prin modul în care comunică cu noi – o copilărie proastă ne poate lăsa cu handicap atunci când vine vorba de comunicare.
6. Îți este greu să gestionezi micii factori de stres.
Chiar și cel mai mic stres te poate duce peste limită. S-ar putea să-i observați pe alții care manipulează aceiași factori de stres și se confruntă cu ei cu ușurință, dar pentru tine, chiar și ceva atât de simplu precum pierderea unui stilou îți poate distruge întreaga săptămână.
7. Te lamentezi mult.
Când vă faceți griji pentru lucruri și vă stresați, vă puteți imagina adesea cel mai rău scenariu. Înainte ca totul să fie spus și făcut, s-ar putea să te îndepărtezi de eforturi complet inofensive din cauza temerilor că inevitabil se va întâmpla ceea ce este mai rău.
8. Ai anxietate la culcare.
Noaptea, când este timpul să te culci, s-ar putea să simți că toate gândurile, îndoielile și grijile ies din ziua ta. Indiferent cât de mult ai încerca să renunți la acele gânduri, ele te pot ține treaz sau chiar provoacă atacuri de panică noaptea.
9. Ești îngrozit de eșec.
Toată lumea eșuează uneori – este doar o parte din viață. Din păcate, totuși, atunci când trăim o copilărie proastă, suntem adesea expuși la evenimente foarte dificile și traumatizante. Din această cauză, chiar și cel mai mic eșec se poate simți ca o pieire.
Vizualizat folosind Just Read
Raportați o eroare