Medicii explică cum puterea gândirii pozitive îmbunătățește sănătatea mintală

Gândirea pozitivă se rezumă la a avea o atitudine mentală de optimism de cele mai multe ori. Nu înseamnă că ești întotdeauna pozitiv în fiecare secundă din fiecare zi, ci că, în general, ești o persoană pozitivă și gândirea ta urmează exemplul.
Gândirea pozitivă nu înseamnă că ignori circumstanțele neplăcute ale vieții; abordați aceste circumstanțe dificile în mod pozitiv și productiv. În loc să te gândești la cele mai rele lucruri care se pot întâmpla, gândește-te la cele mai bune lucruri care se pot întâmpla și, atunci când apar circumstanțe grele, încearcă să te întrebi cum poți învăța și să crești din ele și să-ți iei timp să treci peste acele emoții.
Există putere în gândirea pozitivă; când îți folosești puterea minții pentru a lucra în mod favorabil pentru tine, bunăstarea ta mentală se va îmbunătăți.
gandire pozitiva
Sănătate bună și de ce merită să gândiți pozitiv
Beneficiile gândirii pozitive pentru sănătate au un mare impact și nu numai că poate reduce stresul, dar poate și îmbunătăți sănătatea mintală. Unele studii arată că optimismul și pesimismul afectează o multitudine de domenii ale sănătății și bunăstării. Dacă mintea ta trece la tipare de gânduri negative, nu-ți face griji; puteți schimba acest lucru învățând abilități de gândire pozitivă și implementându-le.
Gândirea pozitivă începe cu conversațiile interioare sau modelele de gândire conștiente și inconștiente care alcătuiesc acele gânduri nerostite care îți trec continuu prin cap. Conștientizarea vorbirii cu sine dominante este atât de importantă. Într-adevăr, ai putea opera foarte bine într-un spațiu dominant negativ fără această conștientizare. Când gândurile care îți trec prin cap sunt în mare parte negative, vei vedea acest lucru reflectat în viața ta; de asemenea, dacă majoritatea gândurilor care îți trec prin cap sunt pozitive, vei vedea pozitivitatea reflectată în viața ta.
Cercetătorii au descoperit numeroase beneficii ale gândirii pozitive asupra sănătății generale, inclusiv creșterea duratei de viață, reducerea riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare și a cancerului și scăderea probabilității de îmbolnăvire din cauza virușilor sau a răcelii comune. Mai exact, în ceea ce privește sănătatea mintală, cercetările științifice indică rate mai scăzute de stres și depresie, o dispoziție mai bună și abilități mai bune de a face față în perioadele dificile, greutăți și suferință. Gândirea pozitivă îmbunătățește, de asemenea, bunăstarea psihologică, îmbunătățind astfel sănătatea mintală.

Lasă un comentariu