De ce NU este bine să atingeți banii găsiți pe stradă!

Banii au însemnat putere încă din cele mai vechi timpuri. Și poate că nu aduc fericirea, dar nici sărăcia nu și-o dorește nimeni. Așadar, încă din copilărie visăm să ne „cadă bani din cer” și să fim bogați. Ei, și desigur ți s-a întîmplat măcar o dată să găsești bani pe stradă. Dar se spune că nu e bine să îi atingi. Iată alte superstiții despre bani găsiți.
Banii sunt importanți încă din cele mai vechi timpuri, valoarea lor dând naștere unui număr impresionant de superstiții. Ai trecut vreodată pe lângă o monedă sau o bancnotă de pe drum și nu știai dacă să o ridici sau nu? Foarte bine dacă nu ai făcut-o. Ei bine, în acest articol vei afla de ce nu este bine să te atingi de acești bani, dar și alte superstițiile legate de bani găsiți.
O superstiţie foarte veche spune că nu este deloc bine să atingi banii găsiţi pe stradă. Aceştia ar fi blestemaţi şi îți pot aduce o mulțime de probleme mari. Cel mai bine e să informezi poliția cu privire la găsirea acelei sume de bani.
Nu atingeți banii găsiți pe stradă
Ați jucat la lotto și ați câștigat? E o veste nemaipomenită însă trebuie să aveți mare grijă să dăruiți o parte din bani unei persoane care are probleme. Altfel, spune tradiția veți plăti scump pentru suma câștigată. O altă superstiție păstrată din vechime se referă la momentul în care ați găsit bani pe stradă.
Se spune că nu aveți voie să îi atingeți pentru că sunt blestemați și veți avea mari probleme. Cel mai bine ar fi să mergeți să anunțați pierderea acestora. De asemenea, nu luați niciodată bani de la o răscruce, pentru că vă veți îmbolnăvi. Tradiția spune că nu trebuie să dați niciodată bani cu mâna stângă, pentru că veți risipi tot timpul.
Din bătrâni se spune că niciodată portofelul nu trebuie să stea pe masă sau pe patul în care dormiți. Pentru ca banii să se adune, nu împrăștiați monede prin casă, ci puneți-le în pușculiță. În plus, pentru a nu avea pagubă, nu trebuie să lăsați bani pe masă, peste noapte. Când numărați banii, trebuie să o faceți doar dimineață, pentru că seara înseamnă sărăcie.
Dacă ți se întîmplă să pierzi bani prin casă, dacă îți cad din buzunare și nu îi mai găsești, dar știi sigur că sunt prin locuință, e bine să rosteșți în gând: „câți bani am pierdut, atâția să intre pe ușă!”. În popor se crede că ți se va îndeplini această dorință dacă nu ești lacom. În cazul în care pierzi bani pe stradă, nu îi blestema. Aceștia se pot întoarce către tine pe alte căi.
Nu în ultimul rând, purtați mereu o monedă găurită pentru că aduce spor în toate.

 

 

 

Lasă un comentariu