10 semne că pisica ta este nefericită

La fel ca noi, pisica experimentează emoții care îi afectează starea de spirit. Astfel, dacă unei pisici îi lipsește atenția, stimularea sau chiar libertatea, poate deveni nefericită.
1. Doarme mai mult ca de obicei
O pisică doarme aproximativ 16 ore pe zi. Cu toate acestea, dacă felina ta începe să doarmă mai mult decât de obicei, poate ascunde o problemă sentimentală.
2. Mănâncă mai puțin
La fel ca oamenii, pisicile tind să-și piardă pofta de mâncare atunci când sunt deprimate. Cu toate acestea, se poate întâmpla și reversul, ca pisica să mănânce cu lăcomie, ceea ce indică și un disconfort profund.
3. Este agresivă
Dacă o pisică blândă devine brusc agresivă față de tine și de celelalte animale de companie din casă, ceva nu este în regulă.
4. Nu se mai spală
Pisica este un animal incredibil de curat. Igiena ei trebuie să fie întotdeauna ireproșabilă. Dacă pisica nu se mai spală (sau dimpotrivă, se linge excesiv), este un semn că poate fi deprimată.
5. Se izolează
Deși pisicilor le place să se ascundă în locuri neobișnuite pentru a face un pui de somn, nu este normal ca pisica ta să caute izolarea și să fugă de tine foarte des.
6. Își smulge părul
O pisică care își smulge părul câteva zile la rând nu numai că își asumă riscul de a se răni, dar dezvăluie și o anxietate profundă sau o boală. Este necesar să consultați un medic veterinar pentru a determina sursa stresului.
7. Nu mai are chef de joacă
Dacă felina ta nu mai are entuziasm pentru a se juca sau chiar pentru plimbare, atunci este nemulțumită de ceva.
8. Face pipi peste tot
În general, o pisică care începe să-și facă nevoile peste tot (în cazul în care nu ați schimbat casa sau locul litierei), vrea să trimită un mesaj puternic.
9. Are gesturi neobișnuite
Dacă observați că pisica adoptă un comportament din ce în ce mai neobișnuit (se învârte în cercuri, lovește nervoasă pământul cu coada), ar trebui să vă îngrijorați.
10. Nu mai comunică cu tine
Dacă pisica ta obișnuia să comunice cu tine prin mieunat și s-a oprit, atunci nu se simte prea bine. La fel, dacă începe să miaune excesiv, este un semn că ceva nu este în regulă.
Dacă observați unul sau mai multe dintre semnele descrise mai sus, încercați să vă jucați mai des cu pisica sau să îi cumpărați jucării noi. De asemenea, este indicată o vizită la veterinar pentru ca vedea dacă problema ține de sănătatea fizică.

 

Lasă un comentariu