Cele 8 mistere ale Universului

Ce sunt legile universale? Legile universale sunt legile ansamblului, cele dupa care Totul functioneaza. Ele privesc realitatea dintr-o perspectiva panoramica și de aceea sunt formulate foarte general. Despre acestea, dragilor, nu va va invata nimeni și nici nu le veti gasi mentionate în vreun manual scolar. Dar le veti experimenta cu siguranta pe propria piele, caci toti suntem parte a întregului și suntem supusi acestor legi.
Nu am pretentia că eu le cunosc pe toate și nici aroganta de a stabili cate sau care sunt. Aceste legi sunt mai degraba „culese” din experienta milenara a civilizatiei umane, rezultate din observatii directe, empirice asupra vietii, așa cum a trait-o fiecare. Cele de mai jos reprezinta doar cateva dintre cele mai cunoscute, prezentate în majoritatea surselor din care m-am informat.

  1. LEGEA UNITĂȚII – afirmă că totul este interconectat în univers și provine din aceeasi sursa; universul este un întreg unitar, în care fiecare parte este legata cu toate celelalte. Nu exista separare decat acolo unde umanitatea alege sa o traiasca.
  2. LEGEA VIBRAȚIEI – „Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza”. Aceasta lege susține că tot ce exista în univers se afla într-o stare continua de vibrație. Universul cu tot ce cuprinde el este alcatuit din energie. Totul este energie în mișcare. Materia solidă este energie care vibrează în ritm foarte lent și cu frecvență joasă, aerul are o vibrație rapidă și cu frecvență înaltă, iar spiritul și gândurile au o vibrație atât de intensă și de rapidă încât sunt imateriale, imperceptibile cu simțurile.
  3. LEGEA CAUZEI ȘI A EFECTULUI – „Orice cauza are Efectul ei și orice efect își are Cauza sa; totul se intamplă conform acestei legi și nimic nu ii scapa„. Aceasta lege prevede că nimic nu se produce din pura întamplare sau în afara legilor universale. Cum spune și intelepciunea populara: noi „culegem ceea ce am semanat” și „orice acțiune are și o reacțiune”, o consecinta a sa.
  4. LEGEA CORESPONDENȚEI (sau LEGEA SIMETRIEI) – „Ceea ce este sus este ca și ceea ce este jos” sau cum spunem noi romanii „precum în cer așa și pe pământ”, ori expresia în engleza „as above so is below”. Aceasta lege arată că universul evoluează pe baza simetriei; de asemenea leaga planul material-fizic de cel energetic-spiritual. Este legea pe care se bazează medicina naturista: tot ce se manifestă la nivelul corpului are o corespondența în plan mental, dar și energetic.
  5. LEGEA ATRACȚIEI (sau LEGEA REZONANȚEI) – „Ceea ce se aseamana, se aduna”. Aceasta lege afirmă clar că gândurile, emoțiile, convingerile noastre se materializează efectiv în realitatea fizică și atrag asupra noastră lucruri, persoane și evenimente de acelasi fel cu ele; mai exact, ele sunt forme de energie reala care călătoresc prin univers sub forma de unde și intră în rezonanță (vibrează la unison) cu alte energii care sunt asemenea lor (pozitive sau negative!!). Și tot ce va vibra în rezonanță cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viața noastră. Așa ajungem sa experimentam și sa avem exact ceea ce gândim, simțim și credem.
  6. LEGEA POLARITĂȚII – „Totul este dublu, orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; polii opuși au o natura identica, insa de grade diferite”. Aceasta lege spune că orice lucru are un pol opus și că cele două extreme sunt doar manifestări diferite ale aceleiași chestii, iar între cele două exista o mulțime de note intermediare.
  7. LEGEA RITMULUI – „Totul se scurge în interior sau în exterior; orice lucru are durata sa – totul evoluează apoi degenereaza”. Aceasta lege arată că totul în univers este în continua mișcare și urmează un ritm al său, de la naștere până la dispariție. Aceste ritmuri stabilesc sezoanele, ciclurile, etapele de dezvoltare și tiparele. Este bine să ținem în minte acest fapt atunci când simțim că nu mai avem răbdare și vrem ca ceva să se întâmple imediat; totul are ritmul său propriu, nu trebuie grăbit, dar nici să nu disperăm că nu se va produce! Inconștient știm asta, caci nu dăm buzna pe câmp să dezgropăm o sămânță la fiecare 2-3 zile să vedem dacă nu a încolțit între timp!
  8. LEGEA GENULUI (sau dualismul Yin și Yang) – susține că totul are un principiu masculin și unul feminin și că acestea stau la baza întregii creații. Ele se întrepătrund reciproc dar sunt mereu în echilibru, alcatuind întregul.

Apoi mai sunt și altele, mai des menționate, precum:

  1. LEGEA IUBIRII – „Iubește pe toata lumea ca pe tine insuti”.
  2. LEGEA ABUNDENȚEI – afirmă că universul a fost creat astfel incat fiecare să aibă tot ce are nevoie. Dar lacomia unora a creat un dezechilibru în lume și acum multi traiesc în lipsuri și nevoi. A prospera este un drept universal pe care unii ni l-au furat. Mai multe detalii gasiți în emotionantul documentar numit chiar THRIVE (=prospera).
  3. LEGEA ARMONIEI – ne spune că universul este construit astfel incat să fie în perfectă armonie și pace. Daca nu-l putem vedea așa și simțim că este haotic, vom trăi într-o permanentă stare de stres și teama și vom experimenta chiar haosul pe care mintile noastre l-au creat.
  4. LEGEA CICLURILOR – afirmă că toate lucrurile au o mișcare ciclica. Energia se mișcă în cercuri. Viețile noastre sunt alcatuite ele insele din diferite cicluri care se succed unul după altul.
  5. LEGEA SCHIMBĂRII – afirmă că totul în univers este supus schimbarii în permanenta. Singurul lucru constant în univers este indestructibilitatea energiei.
  6. LEGEA MENTALISMULUI –„totul este Spirit, Dumnezeu. Universul este o creatie mentala”. Aceasta lege afirmă că orice forma de viata în intinderea cosmosului are la baza Spiritul, care este Energie Inteligenta, de o frecventa vibrationala foarte mare. Tot ce exista este rezultatul actiunii Constiintei divine. Constiinta este deci forta creatoare din univers.

După ce au citit legile fundamentale multi, cu siguranta, vor spune:” Este OK. Știu toate astea. Le știu, dar nu le pot aplica pentru ca nu le inteleg.” Și pe buna dreptate. Secretul traducerii în practica a acestor legi trebuie invatat. Pentru asta urmam scoala vietii, a existentei noastre materiale, fizice. Ne naștem o data, de doua ori, de cate ori este nevoie pana se va produce in noi revelatia intelegerii lor. Abia atunci vom obtine diploma de absolventi.

Lasă un comentariu