Vorbiți cu Dumnezeu când viața vi se pare nedreaptă

Nu face confuzie între Dumnezeu şi viaţă. Doar pentru că viaţa este nedreaptă, nu înseamnă că şi Dumnezeu este nedrept.” Da, viaţa este nedreaptă, dar Dumnezeu este drept. Problema noastră este că ne uităm la ceea ce se întâmplă în jur, având o perspectivă limitată.
Un om bătrân a întâlnit un tânăr care căzuse în copilărie pe scări, şi îşi rupsese coloana vertebrală. A stat în spitale o mare parte din viaţa lui. Acest tânăr a făcut la un moment dat afirmaţia că Dumnezeu este drept. Bătrânul l-a întrebat: ”Câţi ani ai?” “17”, a răspuns băiatul. “Câţi ani ai stat în spitale datorită bolii tale?” Răspunsul a fost: “13 ani”. Şi omul a spus cu uimire: “Şi tu crezi că ce ţi s-a întâmplat e drept?” Tânărul a replicat, “Păi, Dumnezeu are o veşnicie să se revanşeze faţă de mine…”
Deşi este greu, trebuie să ne încredem în dreptatea lui Dumnezeu, chiar dacă nu vom primi explicaţii pentru nedreptăţile care se comit în această lume. E adevărat, timp de 70-80 ani, ni se va părea adesea că porţia noastră de „tort” este amară. Dar ştiţi ceva? Va veni o vreme când „frişca” va curge non-stop peste viaţa voastră. Mângâiaţi-vă cu această certitudine.

 

Lasă un comentariu