Metoda „pietrei neclintite”, trucul care te ajuta sa reduci la tacere oamenii toxici

Dar nu este mereu posibil sa elimini toate persoanele toxice din viata ta. Iar aici intervine metoda „pietrei”.
Ce este metoda „pietrei neclintite”?
Este modalitatea prin care ii opresti pe oamenii toxici sa transforme situatii obisnuite in drame care sa-ti provoace stari negative si stres inutil – acele lucruri pe care ei, de fapt, le adora. Atunci cand te comporti ca si cum ai fi plictisita, neinteresata si deloc atenta, nu faci altceva decat sa descurajezi persoanele toxice din a te implica in dramele lor. Astfel ca oamenii toxici vor cauta o tinta mai interesanta pentru a-si pune in practica acel comportament manipulator specific.
Oamenii care fac ASTA sunt cei mai fericiti, arata studiile
Cum sa folosesti tehnica pietrei pentru a scapa de oamenii toxici?
De fiecare data cand interactionezi cu o persoana toxica, vorbeste cu o voce neutra, discuta despre subiecte plictisitoare, ofera raspunsuri scurte si banale. Nu povesti despre noua ta promovare la locul de munca, despre viitoarea operatie a mamei tale sau despre noua bicicleta a copilului.
Transforma-te in cea mai plictisitoare persoana pe care ai cunoscut-o vreodata si nu te implica emotional, chiar daca persoana toxica se straduieste sa-ti declanseze diferite emotii si stari.
Cum functioneaza metoda pietrei?
Oamenii toxici se „hranesc” cu drame si emotiile negative care apar odata cu ele – daca alimentezi aceasta pasiune, vor continua sa se bazeze pe tine ca vei face lucrurile sa fie si mai interesante. Dar cand practici metoda pietrei, nu au nimic nou de adaugat in dramele lor si vei fi surprinsa sa descoperi cat de repede isi vor pierde interesul fata de tine.
Chiar daca este o tehnica foarte eficienta, este o metoda dificil de pus in practica, in special la inceput. Desi poate fi folosita la locul de munca pentru a tine la distanta temporar o persoana toxica, nu este un mecanism care sa functioneze pe termen lung.

 

Lasă un comentariu