Plânsul nu este un semn de slăbiciune: este un semn de o bună sănătate mintală

Te-ai întrebat vreodată de ce este bine să plângi? Deseori se crede că plânsul este un semn de slăbiciune și că trebuie evitat. Dar este indicat să nu reținem dorința de a plânge. Nerespectarea acestui lucru înseamnă reprimarea acestor tensiuni în interior, ceea ce poate agrava situația.
Sănătatea mintală: beneficii ale plânsului
Interesant este că oamenii depresivi plâng relativ puțin, spre deosebire de ceea ce s-ar putea imagina. Plânsul, oricât de contradictoriu ar părea, ne îmbunătățește sănătatea mintală. Plânsul emoțional (nu provocat de durere) ajută la eliberarea tensiunilor atât fizice, cât și psihologice.
Plânsul ne curăță emoțiile.
Plânsul este o modalitate de a elimina atât „toxinele” fizice, cât și emoționale. Conform studiilor, compoziția lacrimilor diferă în funcție de situație: nu este același lucru dacă derivă din tristețe decât din tăierea cepei.
Plânsul combate stresul și anxietatea.
De fapt, râsul și plânsul sunt exprimate într-un mod similar (respirație scurtă, modificări ale feței, lacrimi), ambele sunt contagioase dacă sunteți în grup și ajută la combaterea stresului și anxietății, ceea ce vă permite să aveți o atitudine pozitivă.
Dacă există un limbaj uman universal, acesta este compus în principal din râsete și lacrimi. Atât plăcerea, cât și durerea, bucuria și tristețea, tind să se exprime în cele din urmă prin acel limbaj fără cuvinte sau granița. Este suficient să observăm copiii, care trec cu o rapiditate surprinzătoare de la lacrimi la râs, pentru a înțelege că de-a lungul existenței noastre ne mișcăm, deși într-un mod mai elaborat, între ambele polarități.

 

Lasă un comentariu