8 moduri simple pentru a vă îmbunătăți puterea creierului

Creierul tau este un muschi care trebuie exersat in mod regulat. Ai o multitudine de posibilitati prin care iti poti creste capacitatea creierului, tot ce trebuie sa faci este sa investesti putin timp si efort in mod regulat. Iata 10 modalitati simple prin care iti poti dezvolta puterea mintii si imbunatati inteligenta.
1. Fa lucruri noi
Atunci cand experimentezi lucruri noi, creierul tau este stimulat. In loc sa repeti la nesfarsit aceleasi obiceiuri, incearca sa faci lucrurile altfel.
2. Antreneaza-ti memoria
Daca vrei sa ai o memorie buna, antreneaz-o. Disciplineaza-te sa inveti lucruri noi in mod constant. Invata o limba straina, incearca sa retii numerele de telefon. Vei constata ca memoria ta se va imbunatati.
3. Exerseaza in mod regulat
Este dovedit faptul ca exercitiile fizice ajuta la formarea de noi celule ale creierului. Fa miscare si creierul tau iti va multumi.
4. Fii cat mai curios
Atunci cand esti curios si iti pui intrebari, iti fortezi creierul sa creeze noi idei. Curiozitatea a dat nastere multor lucruri de care nu ne-am putea lipsi astazi.
5. Mananca sanatos
Alimentele consumate ne influenteaza functiile creierului. Creierul nostru absoarbe peste 20% din nutrientii pe care ii consumam. Daca te hranesti sanatos, creierul tau va fi sanatos.
6. Citeste
Cititul te elibereaza de stres si tensiune, fiind un fel de evadare. Este foarte important sa iti folosesti imaginatia pentru a-ti antrena mintea sa vizualizeze. Atunci cand citesti, imaginatia ta nu are limite.
7. Dormi suficient
In timpul somnului, creierul se regenereaza si sunt eliminate toxinele acumulate in timpul zilei. Este indicat sa adormi intre orele 9 si 12 noaptea pentru a beneficia pe deplin de somn.
8. Adopta o gandire pozitiva
Stresul si anxietatea ucid neuronii si nu permit formarea altora noi. Gandirea pozitiva stimuleaza formarea neuronilor si reduce stresul. Opreste gandurile negative si inlocuieste-le cu unele pozitive.

 

 

Lasă un comentariu