Oamenii de știință au descoperit un tratament care restabilește memoria

n ultimii ani, oamenii de știință au lucrat pentru a crea un tratament pentru boală folosind tehnologia cu ultrasunete care ar ajuta la eliminarea creierului de plăcile de amiloid neurotoxice care provoacă scăderea memoriei la pacienții cu Alzheimer. Potrivit Science Alert, boala Alzheimer este rezultatul formării a două tipuri de leziuni: plăci de amiloid și încurcături neurofibrilare. Plăcile de amiloid ajung să se blocheze între neuroni, ceea ce face ca grupurile de molecule beta-amiloid să se aglomereze.
De ceva timp, nu au existat metode de vindecare sau de prevenire pentru boala Alzheimer. Au existat o mulțime de medicamente care ar trebui să ajute la tratarea bolii, cu toate acestea, niciunul nu a oferit un leac.
În 2015, cercetătorii de la Queensland Brain Institute de la Universitatea din Queensland au început să lucreze la un studiu privind un nou tratament: tratamentele cu ultrasunete. În cadrul studiului, oamenii de știință au descoperit că prin utilizarea ultrasunetelor ar putea curăța creierul de plăcile de amiloid care blochează funcționarea creierului. Pe parcursul studiului lor, ei au reușit să restabilească funcția de memorie a 75% dintre șoarecii pe care i-au tratat cu ultrasunete. Când sunt descoperite noi tratamente, acestea trebuie să înceapă cu șoareci, de obicei (ca în studiul original) înainte de a începe studiile pe oameni. Poate dura ceva timp pentru ca acesta să fie aprobat ca tratament care va fi oferit în mod regulat pacienților. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă, s-ar putea dovedi a fi un tratament nou uimitor și benefic pentru multe persoane care suferă în prezent de boală.

Doamne ajută să fie un leac folositor si eficient!

Lasă un comentariu