Nu mai credeți persoanele care continuă să vă rănească oricât de multe șanse le-ați acorda

„Când cineva te atacă înseamnă că se simte amenințat de tine (de ceea ce spui sau faci).
Când cineva te barfeste înseamnă că se simte inferior în fața ta și vrea să te discrediteze.
Când cineva te invidiază înseamnă că își dorește ceea ce ai tu.
Când cineva te urăște înseamnă că percepe că i-ai luat ceva important sau că i-ai făcut ceva ce l-a lezat.
Toată negativitatea care vine înspre tine de la un om pornește din fragilitatea sa interioară, din frustrările sau neîmplinirile sale.
Un om conștient de puterea sa interioară nu este agresiv, nu bârfeste, nu invidiază și nici nu urăște.
Un om puternic este asertiv, își stabilește limite și granițe clare de interacțiune cu ceilalți, nu ia la modul personal cuvintele și comportamentele disfuncționale ale altor oameni, nu invidiază pe nimeni pentru că știe că doar de el depinde cât și ce are, și nici nu urăște deoarece este conștient de faptul că responsabilitatea asupra vieții tale îi aparține pe de-a-ntregul – chiar și atunci când pierde ceva sau a permis cuiva să-i facă rău. Alege-ți luptele cu înțelepciune!”
De multe ori, suntem tentați să credem că oamenii se pot schimba și să acordăm șanse repetate celor care ne-au rănit sau au dezamăgit în trecut. Cu toate acestea, este crucial să ne amintim că schimbarea este un proces care trebuie să vină din interiorul individului și că unele comportamente pot deveni cronice și greu de modificat. În aceste situații, continuarea să acordăm încredere poate duce la suferință și dezamăgire constantă.

Ursula Sandner

Lasă un comentariu