Albinele au fost declarate cele mai importante ființe de pe planetă. Iată ce s-ar întâmpla dacă albinele ar dispărea

Albinele se află pe lunga listă a speciilor aflate pe cale de dispariție, cu o scădere a populației de aproape 90% iar acesta este un pas foarte important deoarece 70% din producția noastră alimentară se bazează pe albine, iar dacă acestea dispar, toată fauna va dispărea odată cu ele.
Albinele sunt cruciale pentru păstrarea echilibrului ecologic și a biodiversității în natură și oferă unul dintre cele mai recunoscute servicii ecosistemice, adică polenizarea, care permite producerea de alimente. În acest fel, acestea protejează și mențin ecosistemele, speciile de animale și plante și contribuie la diversitatea genetică și biotică.
albine
Dacă albinele dispar, oamenii mai au 4 ani de trăit ~ Albert Einstein ~
Albinele acționează, de asemenea, ca indicatori naturali ai stării mediului. Prezența, absența sau cantitatea acestora ne spune când ceva este în neregulă cu mediul înconjurător și dacă este necesară o anumită acțiune.
Plantele cultivate care depind de polenizare sunt o sursă vitală de venit pentru fermieri, în special fermierii mici și fermele deținute de familii din țările în curs de dezvoltare. Mai mult, aceștia oferă locuri de muncă și venituri milioane de oameni.
Activiștii avertizează că ar trebui să fim mult mai atenți cu natura, să interzicem pesticidele și să le înlocuim cu o alternativă mai sănătoasă, deoarece timpul se scurge rapid și ne putem trezi într-o situație ireversibilă.
Numeroase celebrități de pe mapamond s-au alăturat acestor eforturi de susținere a albinelor. Cunoscutul actor, Morgan Freeman, și-a transformat proprietatea de aproape 50 de hectare din Mississippi într-un imens sanctuar pentru albine, amintindu-ne astfel că acestea sunt fundamentul creșterii planetei și anume vegetația.

 

Lasă un comentariu