Oamenii cu anxietate se simt neapreciați, neimportanți și neiubiți

Poate că tu nu ai tulburare de anxietate și te gândești că n-ai nevoie să afli prea multe despre ea. Dar, cel mai probabil, fiecare dintre noi are în cercul de cunoștințe un anxios. Cel puțin unul. Așa că e important să știm ce să facem sau să nu facem în prezența lui.
Iată o listă cu lucruri pe care ar fi bine să le știm cu toții despre anxietate și despre cei care se confruntă zi de zi cu ea.
Ce e bine să știi despre anxietate, ca să-i înțelegi mai bine pe cei care o au
1. Anxietatea nu merge în linie dreaptă
2. Anxietatea nu e rațională, iar cei care suferă de ea știu asta
3. Când ai anxietate, unele zile sunt bune, altele sunt rele
4. Anxietatea înseamnă și durere fizică
5. Anxietatea nu e la fel pentru toată lumea
6. Anxietatea și depresia sunt corelate, iar anxioșii deja știu asta
7. Când vine vorba despre anxietatea altcuiva (adică nu a ta), mai bine asculți în loc să vorbești. Dacă nu ți se spune în mod explicit să procedezi altfel
8. Anxietatea e parte a personalității anxioșilor pe care îi cunoști. Fără ea, ei nu ar mai fi la fel
9. Dacă știi pe cineva cu anxietate și vrei să-l ajuți, întreabă-l ce poți face pentru el. E de preferat să faci asta într-un moment în care e calm, nu panicat
Dacă te hotărăști să întrebi anxiosul din viața ta de ce are nevoie ca să se simtă mai bine și el nu știe ce să-ți răspundă, atunci ține minte: fiecare om are nevoie de bunătate, mai ales oamenii care nu reușesc să fie buni cu ei înșiși. Vei fi uimit să vezi cum poate îmbunătăți starea de spirit a cuiva un lucru mărunt ca un zâmbet, o confirmare, un compliment, un sandviș. Bunătatea nu are cum să dea greș.

 

Lasă un comentariu