Specialiștii spun: zâmbetul ne vindecă corpul, mintea și sufletul

Cred că știm cu toții despre efectul instantaneu de îmbunătățire a frumuseții pe care un zâmbet îl are asupra oamenilor, indiferent de sex, rasă sau naționalitate. Dar se pare că există și mai multe beneficii dacă fii fericit, în afară de frumusețe. Un simplu act de zâmbet poate fi cel mai bun cadou pe care îl oferi corpului și sănătății tale.
Statisticile pentru un adult arată că în medie zâmbim de 20 de ori pe zi. Într-un studiu s-a constatat că un singur zâmbet este mult mai eficient în a te face să te simți bine cu tine însuți decât ciocolata, sexul și banii combinate. Frecvența cardiacă și scanările electromagnetice ale creierului dezvăluie că un zâmbet este mai bun decât 20 de batoane de ciocolată sau 2000 de lei cash pentru a vă stimula starea de spirit.
S-ar putea să ți se pară puțin exagerat acum, dar există o logică în spate. Când zâmbim, eliberăm dopamină, serotonină și endorfine în corpul nostru. Aceștia sunt toți neurotransmițători responsabili pentru a ne face să ne simțim bine. Te fac să te simți bine și îți reduc tensiunea arterială, precum și ritmul cardiac. Toți acești factori contribuie enorm la o sănătate fizică bună.
Deci data viitoare când ai ocazia să zâmbești, nu o rata. Zâmbește sincer și zâmbește mai mult. Este secretul sănătății.

Lasă un comentariu