Povestea celor doi lupi, o pildă plină de înțelepciune și tâlc

Nepotul unui batran sef de trib indian vine seara langa foc si-l intreaba pe bunicul lui:
-Bunicule, de ce exista oameni buni si oameni rai. De ce nu suntem toti buni ?
Batranul intelept indian il aseza pe nepotul lui langa el in jurul focului si ii spuse ca-i va spune o poveste despre toti oamenii de pe pamant:
In fiecare dintre noi exista doi lupi: un lup alb si un lup negru. Lupul alb este bun si bland. El este iubirea, increderea, bucuria, speranta, sinceritatea, curajul, adevarul. Lupul negru este rau si agresiv. El este invidia, lacomia, mandria, minciuna, ego-ul, egoismul si gelozia. Intre cei doi lupi exista o lupta continua. Lupul alb lupta doar daca este corect sa o faca si daca trebuie sa se apere pe el sau familia, prietenii lui. Lupul negru este mereu agitat, manios si vrea sa lupte mereu, provoaca scandaluri cu oricine poate fara un motiv anume.
Nepotul se uita uimit si asculta povestea bunicului. Dupa ce termina de vorbit bunicul, nepotul pus pe ganduri, dupa o pauza de cateva minute l-a intrebat direct pe bunicul lui:
-Bunicule, ce lup castiga ? Cum hotarasc eu pentru mine ce lup sa castige ?
Raspunsul bunicului veni imediat scurt si direct:
-Castiga mereu lupul pe care-l hranesti mai mult !
Va doresc sa va hraniti mereu lupul alb si sa aveti o viata asa cum va doriti pentru ca oricine poate sa schimbe in orice moment pe care lup sa-l hraneasca !

 

Lasă un comentariu