Mersul pe jos regenerează creierul, ameliorează tristețea și stresul. Iată și alte beneficii

În situații de stres, angoasă, tristețe sau anxietate, nu există un remediu natural mai bun decât mersul pentru a limpezi mintea. Mai multe studii afirmă că mersul în mijlocul naturii oferă frecvent beneficii mari pentru sănătatea fizică, emoțională și mentală.
Acest lucru se datorează faptului că, acordându-ți timp să te plimbi într-un mediu natural, te îndepărtezi de sursa problemei. Reușind astfel să ameliorați durerea și să reduceți nivelul de stres acumulat în organism în timp ce vă reîncărcați cu energie nouă.
În plus, mersul pe jos este considerat una dintre cele mai bune terapii pentru tratamentul depresiei și anxietății. Deoarece endorfinele sunt eliberate în timpul plimbării, adică hormonii responsabili de fericire și relaxare.
O plimbare de cel puțin zece minute în parc, de-a lungul plajei sau printr-o pădure contribuie și ea la un sentiment mai mare de calm și liniște. Deoarece favorizează reducerea producției de cortizol, mai cunoscut sub numele de hormonul stresului.
Mersul pe jos ajută la calmarea creierului
Un grup de neurologi de la Universitatea Princeton a declarat că mersul regulat poate regenera creierul. Acest lucru se datorează faptului că mersul pe jos contribuie la producerea momentană a unor neurotransmițători.
Prin urmare, experții atrag atenția că efectele sale ar putea fi extinse și pot contribui la reducerea stresului în fața problemelor de zi cu zi.
Pentru a testa această teorie au fost analizate două loturi de cobai, unul inactiv și sedentar și celălalt cu activitate fizică. După mers, oamenii de știință au analizat creierul animalelor pentru a observa efectul mersului asupra lor.
Rezultatele au arătat în grupul care a efectuat activitate fizică activarea unor neuroni care au inhibat activitatea celulelor nervoase prea excitate.
Ulterior, prin adăugarea stresului de mediu la animale, a fost demonstrată activarea neuronilor excitabili în hipocamp. Cu toate acestea, doar animalele care au fost motivate să meargă au reușit să se ocupe de respectiva activare a creierului, datorită prezenței unor „neuroni calmanți”.
Sa fiți sănătoși! În toate.

 

Lasă un comentariu