Stați departe de oamenii cu energie negativă! Puneți capăt relației dacă observați aceste lucruri.

Omul este o ființă socială, noi avem nevoie de prieteni, rude, cunoștințe, relații etc. Dar ce e de făcut dacă oamenii care îți sunt alături sunt departe de a fi ideali?
Caracteristicile oamenilor toxici
1. Manipulează în baza încrederii
Astăzi acel om te încurajează, iar mâine te face de râs în public. Uneori se preface că îi pasă de viața ta, dar adesea prin fapte dovedește contrariul. Când acel om te face să i te destăinuiești, folosește asta de fapt pentru a te controla.
2. Caută profit
Acești oameni sunt ușor de identificat: ei dispar pentru câteva luni și revin doar atunci când au nevoie de tine. Și nu e vorba neapărat de profit financiar, ei pot avea nevoie de sprijin, încurajare sau un alt ajutor. După ce obțin ceea de ce au nevoie, ei dispar din nou pentru o perioadă îndelungată.
3. Nu își recunoaște greșelile
Un astfel fel de om nu își va recunoaște greșeala chiar dacă e evidentă și confirmată de martori. Dimpotrivă, el va face tot posibilul să crezi că de fapt o bună parte din vină îți aparține ție. Astfel de oameni trebuie ținuți la o distanță sigură. Dacă observați că cineva vă face să adoptați o viziune neadecvată asupra unei situații destul de clare, evitați apropierea de acel om.
4. Critică în permanență
De altfel critica ne poate fi de mare folos ca să devenim mai buni, dar există oameni care caută să ne frustreze cu orice ocazie, fiind mereu nemulțumiți de ceva.
5. Tiranie și comportament agresiv
Acest om tinde să-ți limiteze libera voință, te face să te simți de nimic și să faci exclusiv ceea ce dorește el. Apropo, nu este vorba doar de agresiune psihologică, ci și de cea fizică.

 

Lasă un comentariu