În opinia unui neurobiolog renumit, pentru adevărata fericire sunt necesare doar 4 lucruri

Neurobiologul american Alex Korb ne împărtășește studiile sale despre fericire. După nenumarate cercetări el a descoperit ca pt a fi fericiți avem nevoie de aceste 4 lucruri:
1. Mulțumirea
Dacă sunteți într-o perioadă mai dificilă, puneți-vă o întrebare: “Pentru ce pot să-i mulțumesc lui Dumnezeu?”
Unul din principalele efecte ale mulțumirii este creșterea nivelului de serotonină. Atunci când îi mulțumiți lui Dumnezeu, vă concentrați pe laturile pozitive ale vieții dvs., fapt ce crește secreția de serotonină.
2. Exprimați-vă sentimentele negative
Nu vă simțiți bine? Definiți cumva starea dvs. Ce este: tristețe, îngrijorare, supărare?
Acest mic exercițiu e suficient ca să vă simțiți mai bine! Credeți că e o glumă? Creierul dvs. crede altceva! Exprimarea emoțiilor reduce impactul lor asupra omului.
3. Luați o decizie
Vi s-a întâmplat vreodată să simțiți că după ce luați o decizie parcă vă simțiți mai ușurat? Această senzație nu e întâmplătoare. Neurobiologia arată că luarea deciziilor reduce îngrijorarea și anxietatea. Asta pe lângă faptul că se rezolvă problemele…
4. Intrați în contact cu oamenii
Excluderea socială activizează cortexul frontal și centrul durerii, exact ca și durerea fizică.
Altfel spus pentru creier sunt foarte importante relațiile cu alți oameni. Vreți să le ridicați la un alt nivel? Comunicați mai strâns cu prietenii și colegii, iar pe oamenii dragi îmbrățișați-i și sărutați-i mai des!

Să vă fie de folos!

 

Lasă un comentariu