Lasă-te cu totul în mâinile lui Dumnezeu și roagă-te ca El să-ți dea ce ai nevoie

„Nu știu ce să fac cu viața mea. Ar trebui să fac ceva în mod deosebit? Ar trebui să-mi definesc un anumit scop pentru mine însumi?”

Sigur că este necesar. Fă orice îți cade la îndemână, în cercul și în situația ta – și crede că aceasta este și va fi treaba ta cea adevărată; nu ți se cere nimic mai mult. Este o mare greșeală să crezi că trebuie să faci lucrări importante și mari, fie pentru cer sau pentru a aduce o contribuție umanității. Asta nu este deloc necesar. Este necesar doar să faci totul potrivit poruncilor lui Dumnezeu.
Dumnezeu aranjează soarta fiecărui om și întregul curs al vieții fiecăruia face parte, de asemenea, „din vistieria” tuturor bunurilor Sale, precum și fiecare moment și fiecare întâlnire. Să luăm un exemplu: Vine la noi un om sărac: Dumnezeu l-a adus. Ajută-L! Dumnezeu, Care ți-a adus acest sărac, cu dorința, desigur, de a te purta cu acest om într-un fel care să-I facă Lui plăcere, se uită la tine ca să vadă cum ai reacționa de fapt. El va fi mulțumit dacă îl vei ajuta. Lasă-te cu totul în mâinile lui Dumnezeu și roagă-te ca El să-ți hotărască locul pe care îl consideră cel mai bun, în așa fel încât soarta ta să nu aibă piedici, ci să te ajute să dobândești acea viață fericită dincolo de mormânt, fără să visezi vreo soartă splendidă.

După ce ai hotărât în felul acesta așteaptă, cu răbdare, până când Dumnezeu îți va vorbi. El îți va vorbi prin concursul de împrejurări și prin voința părinților tăi. După ce ți-ai întărit aceste gânduri și ai găsit liniște în Dumnezeu, trăiește fără să-ți faci planuri desarte și fă lucrurile care îți revin, cu respect față de părinți, frați, surori și alte rude și față de toți oamenii. Nu te gândi deloc că această viață este searbădă. Orice faci aici, indiferent ceea ce este, va fi o lucrare, și dacă o faci cu conștiința că asemenea lucrare este potrivită poruncilor și că Dumnezeu dorește asemenea lucru, atunci lucrul va fi plăcut lui Dumnezeu.”

Lasă un comentariu