„Nu interveniți niciodată în suferința altcuiva”- Uneori este mai bine să renunțați la gândul de a ajuta oamenii

Nu interveniți niciodată în suferința altcuiva. Omul trebuie să fie obosit și să-și bea până la fund paharul de otravă care i-a fost dat. Nu fiți prea încrezuți și nu sperați că sunteți un salvator care ar putea ajuta pe cineva.
Poate considerați că știți ce ar fi mai bine pentru celălalt. Dar acest lucru înseamnă că îi sunteți superior.
Iar aceasta este o capcană în care este posibil să vă fi prins de mai multe ori. De multe ori oferiți sfaturi gratuite. De ce o faceți? V-a cerut-o cineva?
Să știți că veți putea ajuta doar pe cineva care este gata să vă primească și să accepte ajutorul. O persoană care suferă percepe lumea prin prisma durerii sale, ceea ce înseamnă că ea devine, în aceste momente, surdă și oarbă.
Toată lumea își duce în spate povara propriei experiențe de viață, fără a vedea că aceasta este o greutate moartă care se află pe umerii săi. Dacă veți încerca să interveniți în suferința altcuiva, veți fi atrași de un fel de vârtej karmic în jocul altcuiva.
Omul este contagios atunci când este vorba despre propria sa suferință. Nu uitați de acest lucru. Continuați-vă calea și nu interveniți atunci când este vorba despre durerea umană.
Doar dacă veți merge pe Calea voastră, îi veți putea ajuta și pe alții să se depășească pe ei înșiși. Shunyata Nanda
Am venit să vă ajut, dar voi vă plângeți că nu vreau să plâng împreună cu voi. Friedrich Nietzsche (1844-1900)

 

Lasă un comentariu