„Nu e puternic cel care nu a căzut niciodată, e puternic cel care a căzut și s-a ridicat” – cele mai frumoase lecții de viață oferite de Confucius

Aceste 9 lecții de viață ale lui Confucius te vor motiva să acționezi: „Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești” Filosofia marelui gânditor chinez s-a concentrat pe probleme morale, personale și sociale. Confucius a predat regulile relațiilor umane în societate, dreptatea și egalitatea.
Iată 9 lecții de viață strălucitoare ale filozofului Confucius.
1. DOAR CONTINUĂ Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești. Dacă vei continua pe drumul cel bun, vei ajunge în cele din urmă la destinația dorită. Munca grea trebuie făcută consecvent.
2. PRIETENII TĂI CONTEAZĂ
Nu te împrieteni niciodată cu o persoană care nu este mai bună decât tine.
3. LUCRURILE BUNE TREBUIE PLATITE
Tot ce este bun este greu de realizat și este mult mai ușor să obții ceva rău. Dragostea, iertarea și generozitatea necesită o inimă mare, o minte mare și mult efort.
4. ÎNAINTE DE FIECARE ACȚIUNE, TREBUIE SĂ VĂ PREGĂTIȚI MAI ÎNTÂI
Orice ai face în viață, dacă vrei să reușești, trebuie mai întâi să te pregătești. Chiar și cel mai mic noroc poate grăbi drumul către succes.
5. NU E GREȘIT SĂ GREȘEȘTI
Nu este nimic în neregulă cu greșelile tale dacă nu le ții minte. Nu lăsa greșelile să-ți strice ziua. Nu lăsa negativitatea să-ți ocupe gândurile. Nu este nimic în neregulă să faci o greșeală!
6. ATENȚIE LA CONSECINȚE
Când ești supărat, gândește-te la consecințe. Amintiți-vă întotdeauna să vă păstrați calmul.
7. PUTEȚI ÎNVĂȚA DE LA TOȚI
Poți și trebuie să înveți de la oricine, fie că este vorba despre un escroc sau un sfânt. Fiecare viață este o poveste plină de lecții coapte, care așteaptă a fi colectate.
8. TOTUL SAU NIMIC
Orice ai face în viață, fă-o din toată inima. Orice ai face, fă-o cu dăruire deplină sau nu o fă deloc. Pentru a reuși în viață, îți va cere să dai tot ce ai mai bun și apoi vei trăi fără regrete.

 

Lasă un comentariu