9 tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i elimini din anturajul tău

Este aprope imposibil să trăim în condiții de izolare totală, deoarece toți suntem ființe sociale. Avem nevoie de empatie, înțelegere și stimulente. Dar…
Iată 10 tipuri de personalități toxice pe care ar trebui să le elimini din anturajul tău:
1. Cei care îți „fură” timpul
Acestea includ membrii familiei, prieteni, colegi care ne fură timpul. Nu vor să dea nimic în schimb: se plâng, bârfesc, cer atenție excesivă. De îndată ce devine clar că nu vor să te susțină, atunci cel mai probabil este timpul să eviți astfel de contacte.
2. Cei care te critică sistematic
Critica este utilă și necesară. Dar când vine vorba de înțelegerea faptului că cineva te atacă prea des, acesta este deja un semnal alarmant. Dacă critica nu este constructivă, poți invita persoana la o discuție sinceră și să puneți punctele i.
3. Victimele cronice
Sunt virtuoși ai acuzațiilor. Aceștia nu își asumă responsabilitatea pentru neajunsurile și calculele greșite. Sunt victime cronice. Angajații, părinții, cunoscuții, educația, țara, condițiile de viață sunt de vină pentru tot. Dacă nu vrei să fii aspirat în vârtejul lor de acuzații, evită-i pe acești oameni.
4. Oameni cu gândire negativă
Sunt inductori ai negativității și infectează tot ceea ce îi înconjoară. Acestea sunt subiecți care sunt în mod constant îngrijorați, nefericiți, deprimați, enervați. Dacă nu vrei să adopți un astfel de model de comportament și să-ți otrăvești viața, îndepărtează-te de astfel de oameni.
5. Cei care nu se controlează și se hrănesc cu energia ta
Toată lumea are perioade dificile, dar este important să te poți controla. În unele momente trebuie să ne lăsăm mai blânzi, dar de ce ar trebui să suportăm orice atac și izbucnire a emoțiilor negative ale altor persoane?
6. Cei care sunt incapabili să ofere empatie sau compasiune
De ce să comunicăm cu o persoană dacă nu este capabilă să manifeste compasiune sau capacitate de reacție atunci când avem mare nevoie de ea? Poate fi un narcisist, egoist sau chiar un sociopat. Nu este nimic de așteptat de la un astfel de subiect pentru sprijin, căldură și îngrijire.
7. Cei care mint
O persoană necinstită îți poate face rău lăsându-te în jos într-un moment crucial, punându-te într-o poziție incomodă sau pur și simplu subminându-ți încrederea. Astfel de personalități nu sunt potrivite pentru prietenie, deoarece sinceritatea și onestitatea sunt necesare în orice contact.
8. Manipulatori de diferite feluri
Cineva intră în relație și menține o relație exclusiv din motive de profit. Astfel de oameni nu se feresc de cele mai murdare trucuri. Îți folosesc slăbiciunile, știu să manipuleze și să farmece. Și totul pentru binele său.
9. Cei care provoacă intenționat durere
Există multe modalități de a răni. De exemplu, umilindu-te, jignidu-te, devalorizându-ți succesele. Există oameni care sunt „campioni” în a-i răni pe alții. În acest mod, își ascund propriile imperfecțiuni, manifestă atitudini negative și chiar primesc plăcere psihologică. De ce să comunici cu astfel de indivizi?

Lasă un comentariu