Iertarea nu este ușoară dar este cel mai bun medicament pentru suflet. Învățați cum să faceți asta

Cu toții trecem prin momente dificile, legate de relații – poate fi o dezamăgire, o trădare, o despărțire nedorită sau neprevăzută, un divorț sau orice altă formă de ruptură care poate provoca o durere greu de suportat.
Iertarea adevărată necesită timp.
Uneori, ai nevoie de timp pentru a simți suferința. Poți avea sentimente de negare, furie și tristețe. Dar după ce accepți toate emoțiile și ți le asumi, poți începe să lucrezi pentru a dobândi iertarea de care ai nevoie.
Iertarea nu înseamnă că ești de acord cu fapta.
„Iertarea înseamnă că te eliberezi de toată furia și resentimentele pe care le ai împotriva persoanei care te-a rănit. Înseamnă că ierți persoana care ți-a greșit, nu greșeala în sine.
Iertarea contribuie la sănătate.
Renunță la resentimente. Nu este nimic mai neplăcut decât să devii o persoană care se plânge oricui o ascultă despre suferințele pe care le-a îndurat din cauza unui fost soț sau partener.
Răzbunarea e mai bine să fie lăsată în seama universului.
Nu este treaba ta să-l înveți o lecție pe cel ce ți-a greșit, așa că renunță la răzbunare și ranchiună. Dar nici nu trebuie să te bucuri de răul lui. Și acest lucru atrage energie negativă.
Ai încredere că ce e mai bun pentru tine e pus deoparte.
Oricât de mult am dori să controlăm comportamentul unei persoane sau un anumit rezultat, trebuie să renunțăm la control. Ai încredere că orice dezamăgire are un scop.
Iertarea cultivă empatia.
Capacitatea de a dezvolta empatie cu cei care ne-au rănit este o practică minunată – și cu siguranță o mare provocare. Nu este ușor, însă, cu perseverență, vei reuși. Treptat, te vei elibera de mânie și de gândurile negative. Și vei înțelege că cei care rănesc sunt, de fapt, persoane care suferă și ele, la rândul lor.
Iertarea e libertate.
Când reușești să ierți persoana care ți-a făcut rău, vei simți o mare ușurare și un sentiment profund de eliberare. Vei fi eliberat de trecut și te vei simți perfect pregătit să te bucuri pe deplin de prezent.
Iertarea este contagioasă.
Iertarea se răspândește ca focul când este făcută din inimă. Când are loc iertarea, însă, păstrarea resentimentelor celor apropiați nu mai are nici ea sens. Toți pot privi colectiv către viitor cu speranță și optimism.
Iertarea pavează drumul către adevărata iubire.
Este aproape imposibil să mergi mai departe fără să renunți la acuzații și la mânie. Relațiile sănătoase se nasc între persoane sănătoase. Este esențial să scapi de negativismul care te ține legat de trecut, pentru a progresa și a fi fericit.

Lasă un comentariu