Specialiștii explică ce efecte are gândirea negativă asupra creierului nostru

Gândurile pe care le gândim controlează totul. Gândurile noastre ne controlează rezultatele sănătății, cum ar fi anxietatea, depresia și multe altele. Cu toții gândim negativ ocazional, dar gândirea negativă continuă dăunează sănătății mintale.
Gândirea negativă poate apărea în multe moduri diferite și poate fi conștientă sau inconștientă. Cele mai frecvente cauze ale gândirii negative:
1. Anxietate față de prezent:
Anxietatea cu privire la ceea ce se întâmplă în momentul prezent poate genera rapid gânduri negative, ducând la sentimente negative despre ceea ce se întâmplă. Aceste sentimente de anxietate îi determină cu ușurință pe oameni să se gândească la cel mai rău scenariu, care provoacă mai multă anxietate. Pentru a rupe acest ciclu, încercați să vă calmați cu respirația 4-7-8 și folosiți-l pentru a vă reseta gândirea la ceva favorabil.
2. Frica de viitor:
Frica sau incertitudinea de necunoscut pot genera modele de gândire dăunătoare viitorului pe care doriți să-l experimentați. Înțeleg… poate fi înfricoșător când nu știi ce urmează și nu știi dacă lucrurile se vor descurca așa cum vrei tu. Această teamă și anxietate cu privire la viitor te pot face să presupui că se va întâmpla cel mai rău. În schimb, presupuneți că cel mai bun rezultat este ceea ce veți experimenta.
3. Lipsa de încredere în sine:
Acest lucru poate duce la gândire negativă, deoarece nu te simți bine cu tine însuți, așa că în loc să te concentrezi pe tot ce este bine, te concentrezi pe ceea ce este în neregulă cu tine. Recunoaște-te pentru tot ce este bun despre tine.
4. Indecizie excesivă:
Este esențial să cântăriți argumentele pro și contra și să luați ceva timp atunci când luați o decizie și este la fel de important să stabiliți un termen limită, astfel încât să nu devină amânare. Când indecizia devine excesivă, gândurile negative pot începe să se strecoare atunci când supraanalizezi fiecare lucru mic.
sănătate mentală
5. Rusinea despre trecut și supraanaliza:
Reflecția sănătoasă despre evenimentele trecute vă poate fi de folos, dar atunci când acele gânduri devin negative și începi să stai și să supraanalizezi, devine dăunătoare. Când apare ruminația negativă, rușinea este adesea implicată în orice eveniment a avut loc.

 

Lasă un comentariu