8 obiceiuri care par bune care însă pot fi extrem de dăunatoare organismului nostru

Zeci de noi obiceiuri bune apar în fiecare zi. Dar dacă le urmezi orbește pe fiecare dintre ele, s-ar putea să îți dăuneze pe termen lung.
1. Folosirea protecției solare în fiecare zi
În trecut, oamenii foloseau protecția solară doar în timpul vacanțelor, dar astăzi o folosesc chiar înainte de a ieși pentru o perioadă scurtă de timp. În 2019, FDA a fost îngrijorată de faptul că unele substanțe chimice din creme ar putea fi absorbite de piele și au început să facă cercetări.
2. Consumparea in exces a suplimentelor alimentare
Cele mai recente studii arată că dozele mari de supliment cu magneziu, vitamina B6 și fier ar putea avea un efect negativ asupra sănătății persoanelor în vârstă.
3. Renunțarea la produsele lactate
În ultimul timp, produsele lactate sunt adesea desconsiderate. Dacă nu aveți restrictii alimentare (alergii sau alte probleme), dacă nu consumați produse lactate, vă veți lăsa fără nutrienți cu adevărat importanți și asta ar putea duce la probleme digestive. De asemenea, produsele lactate conțin calciu și vitamina D, care sunt necesare oaselor.
4. Spălarea dinților după fiecare masă
Gândește-te la ceea ce mănânci. Dacă tocmai ați mâncat câteva alimente acide, nu folosiți o periuță de dinți. Acizii au un efect negativ asupra smalțului dinților prin slăbirea acestuia, iar spălarea dinților după mâncarea acidă va face munca mai ușoară pentru acizi.
5. Utilizarea bețișoarelor de bumbac pentru a vă curăța urechile
S-ar putea să fiți surprinși, dar atunci când vă curățați urechile folosind betisoare de urechi, efectiv împingeți ceara adânc în canal. În plus, dacă încercați prea mult, s-ar putea deteriora timpanul.
6. Utilizarea igienizantelor pentru mâini
Acum, spălarea mâinilor este extrem de importantă, motiv pentru care tot mai mulți oameni folosesc igienizante pentru mâini. Problema este că o combinație de apă și săpun elimină tot felul de germeni, în timp ce igienizantele sunt bune doar pentru unii germeni.
7. Utilizarea tampoanelor sanitare zilnice
Tampoanele sanitare sunt foarte confortabile de utilizat și pot fi extrem de utile pentru femei, așa că sunt cu adevărat tentante să le folosească. Dar experții sunt siguri că ar putea irita pielea sensibilă. Acest lucru este valabil mai ales pentru șervețelele parfumate.
8. Folosirea prea multor prosoape de bucătărie sau bureți
Din păcate, suprafețele umede ar putea răspândi bacterii și germeni în jurul bucătăriei. Pentru a preveni acest lucru, folosiți acest truc: Puneți bureții și prosoapele umede în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde pentru a le usca bine.

 

Lasă un comentariu