Oamenii de știință au descoperit că oamenii pot detecta evenimentele viitoare înainte ca acestea să se întâmple cu adevărat

Precogniția este capacitatea de a prezice un eveniment înainte ca acesta să se întâmple, fie acesta în viitorul apropiat sau îndepărtat. A fost observat pe scară largă în comunitatea metafizică, dar știința a întârziat să studieze fenomenul. Acum, oamenii de știință încep să dezvăluie cum creierul este un ghicitor atât de surprinzător de precis.
„Se pare că există o îngrijorare profundă că întregul domeniu va fi pătat prin studierea unui fenomen care este contaminat de asocierea lui cu superstiția, spiritismul și magia”, spune Cassandra Vieten, PhD.
Un studiu publicat recent în jurnalul Frontiers in Human Neuroscience a examinat o serie de experimente legate de acest fenomen conduse de mai multe grupuri de cercetare.
Experimentele au descoperit că organismul poate detecta de fapt stimuli furnizați aleatoriu cu aproximativ 10 secunde înainte ca aceștia să se întâmple cu adevărat.
Într-un fel, corpul uman pare să detecteze evenimentele viitoare înainte ca acestea să se întâmple într-un mod măsurabil. Analiza lor concluzionează:
„Anticiparea fiziologică predictivă a unui eveniment viitor cu adevărat selectat aleatoriu și, prin urmare, imprevizibil, a fost investigată de mai bine de trei decenii, iar o meta-analiză conservatoare recentă sugerează că fenomenul este real.”
În acest moment, reacțiile par a fi subconștiente, dar este posibil ca fenomenul să fie utilizat în mod conștient? Este greu de știut cu siguranță. Este incitant să vezi că știința examinează fenomenul.

 

Lasă un comentariu