Indienii beau lapte de turmeric de secole pentru a lupta împotriva acestor afecțiuni

Turmericul este unul dintre cele mai puternice suplimente nutritive existente în prezent. Conține compusul medicinal curcumină, care este un puternic antiinflamator. Curcumina îmbunătățește, de asemenea, funcția creierului, deoarece hrănește neutrofile. Turmericul crește, de asemenea, nivelurile de antioxidanți din organism, despre care se crede că provoacă un risc scăzut de cancer.
Boala Parkinson, boala Alzheimer și leziunile cauzate de accident vascular cerebral au fost tratate cu doze sănătoase de turmeric, iar curcumina s-a dovedit a fi neuroprotectoare, traversând bariera hemato-encefalică pentru a regenera celulele stem cerebrale.
Lapte crud
În India, a fost o tradiție să folosești lapte crud de generații. Laptele pasteurizat este tipul de lapte pe care îl consumăm de obicei, dar procesul de încălzire poate distruge nutrienții și enzimele puternice de care corpul nostru are nevoie. Vă recomandăm să folosiți lapte vegetal. In aceasta reteta folosim lapte de caju, dar puteti folosi lapte de migdale, lapte de canepa, lapte de cocos sau lapte de orez. Toate aceste variante de lapte sunt mult mai naturale și mai sănătoase decât lactatele.
Beneficii aditionale
Puteți adăuga de asemenea, scorțișoară și cardamom, care sunt, de asemenea, mirodenii incredibil de sănătoase. Scorțișoara reduce nivelul zahărului din sânge și riscul de boli de inimă, atac de cord și accident vascular cerebral. Scorțișoara întărește și sistemul imunitar, protejând organismul împotriva infecțiilor bacteriene și fungice.
Cardamomul, asemănător cu ghimbirul, poate contracara problemele digestive și elimină deșeurile din rinichi. Dacă suferiți de reflux acid, balonare, greață sau indigestie, cardamomul vă poate ajuta să depășiți aceste simptome de digestie proastă.
Această rețetă va crea o băutură rapidă și aromată, care poate fi benefică pentru inflamații, diabet, crampe menstruale sau dispoziție scăzută. Dacă nu suferiți de aceste afecțiuni, băutura este totuși o modalitate delicioasă de a vă asigura că corpul dumneavoastră absoarbe vitaminele și nutrienții necesari zilnic. Timpul de pregătire pentru această rețetă este de mai puțin de cinci minute!
Ingrediente
1 cană lapte vegetal
1 lingurita pudra de turmeric
1-2 lingurițe de miere brută sau zahăr de cocos
½ linguriță de scorțișoară pudră
sau 2 seminte de cardamom verde
Directii
Amestecă toate ingredientele într-un blender de mare putere. Ajustați în funcție de preferința gustului.
Se servește rece sau cald.

 

Lasă un comentariu