Cinste lor! Au renunțat la hainele sofisticate pentru banchet și au donat banii unor copii necăjiți! Mesajul emoționant al acestora

Un exemplu care ar putea fi urmat de cât mai mulți tineri.
In 2019 elevii de clasa a 8-a de la o școală din Galați vor renunța la hainele speciale de la banchetul de final de gimnaziu pentru a dona banii unor copii sărmani. Suma va fi folosită pentru a trimite în tabără 25 de copii cu probleme medicale și financiare.
Acțiunea elevilor gălățeni se numește „Fără tocuri și paiete. Distracție, nu etichete!”
Copiii care fac o demonstrație de generozitate sunt elevi în clasa a opta la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”. Ei s-au gândit să renunțe la ținutele sofisticate și scumpe de la banchetul de la finalul anului școlar ca să facă o bucurie unor copii cu probleme medicale sau financiare.
Elevii au făcut anunțul pe Facebook și le-au cerut gălățenilor să le urmeze exemplul. „Salutare! Suntem 61 de elevi, clasele 8 A și 8 B de la Colegiul Național Vasile Alecsandri, și anul aceasta banchetul pentru bucuria copiilor din Fundația Inimă de Copil. Renunțăm la ținute sofisticate și în 6 iunie vom sărbători finalul clasei a VIII-a în jeanși pentru că ne dorim să trimitem în tabără 25 de copii din programele Fundației. Petrecerea noastră va fi ocazia perfectă pentru a aduce bucurie unor copii ca noi și pentru a-i ajuta să trăiască experiențe de neuitat în vacanța de vară. Copiii de la Inimă de Copil au nevoie de noi să le arătăm o lume întreagă de posibilități. Taberele Inimă de Copil sunt gratuite pentru ei, dar presupun costuri, iar proiectul nu se poate derula an de an, fără sprijinul comunitătii, al companiilor, donatorilor și voluntarilor care înțeleg importanța unui astfel de gest. Cea mai frumoasă amintire din gimnaziu va fi că vom dărui amintiri unor copii ca noi! Dacă și în voi bate o inimă de copil, donați alături de noi! Orice sumă contează. 65 lei donați = 1 zi de tabără pentru un copil”, au scris elevii pe rețeau de socilizare.
Cu banii strânși de elevi, 25 de copii vor merge în tabără la munte, în localitatea Năruja, din județul Vrancea. Este vorba despre copii care provin din familii defavorizate, cu dizabilități și cu rezultate școlare deosebite.
Fundația derulează programul Tabere de vară de 19 ani, iar numărul beneficiarilor a crescut de la 7 la 100, în fiecare an.

 

Lasă un comentariu