5 realități pline de adevăr pe care le trăiești la vârsta maturității

Adio tinerețe zbuciumată și nesigură! Vârsta de aur a maturității vine cu o serie de avantaje care nu lasă loc nostalgiilor și meditației asupra curgerii inexorabile a timpului. Iată câteva realități ale vârstei adulte:
1. Te simți deseori surprinsă de propria vârstă.
Doamne, când au trecut anii?
2. Vei avea uneori momente de răzvrătire împotriva propriului corp.
Fruntea ta este acum încrunțată de înțelepciune și ochii tăi spun povești ale vieții, iubirii și cicatricilor trecute. Și te iubești exact așa cum ești acum și nu ai da nimic la schimb pentru ingratitudinea sfidătoare a tinereții.
3. Ai prietenii cei mai buni.
Desi îți vezi prietenii mult mai rar decât o făceai înainte, ei joacă un rol din ce în ce mai important în viața ta, pentru că ai învățat un lucru neprețuit, care nu îți era accesibil în tinerețe, și anume că nu trebuie să te temi de propriile imperfecțiuni pentru că ai trăit destul ca să afli că toți avem parte de ele.
4. Mâinile și inima îți sunt pline.
Trăim într-o epocă a abundenței și a epuizării. Trebuie să facem față multor lucruri aproape simultan; întotdeauna ai mâinile și mintea ocupate: telefon, copii, tastatură, probleme, griji. Mai târziu vei realiza că a fost cea mai frumoasă perioadă a vieții tale și că ți-ai fi dorit să nu fi fost atât de ocupată ca să te poți bucura mai mult de ea.
5. Renunți la unele vise, doar pentru a le înlocui cu altele noi.
Admiți cu mai mare ușurință că unele vise nu au șanse să devină realitate (e puțin mai greu să devii star rock la 40 de ani!), însă altele, mai realiste și mai satisfăcătoare, pot avea loc. Cum ar fi să trăiești momentul prezent mai intens, ori să scrii o carte din gândurile care nu îți dau pace de ani buni. Sau cum să fii mai blândă cu tine, mai întâi, apoi cu cei din jur, sau cum să înveți lecția dulce-amară a renunțării. Timpul îți aparține în totalitate!

Lasă un comentariu