6 alimente pe care să le eviți dacă ai probleme cu tiroida

Dieta potrivită joacă un rol foarte important în funcțioarea normală a glandei tiroide. Este vital să eviți anumite tipuri de alimente dacă ești diagnosticat cu disfuncții ale glandei tiroide.
Aceste 6 alimente consumate afectează în mod negativ funcționarea glandei tiroide:
1. Zahărul
Zahărul rafinat modifică brusc nivelul de zahăr din sânge, iar acest lucru este de evitat în cazul bolilor autoimune. Alimentele procesate cu adaos de zahăr influențează funcția pancreatică, ducând la apariția insulino- rezistenței, iar mai apoi la o reducere semnificativă a nivelului de hormoni tiroidali.
2. Cafeaua
Persoanele care suferă de disfuncții ale glandei tiroidie trebuie să fie precaute în ceea ce privește consumul de cafea. Consumul zilnic, moderat de cafea nu va afecta prea mult funcția tiroidiană, dar în exces, cafeaua poate afecta în mod sever funcționarea glandei suprarenale, iar de aici vor apărea și disfuncțiile tiroidiene și oboseala cronică.
3. Mâncărurile prăjite
Bogate în grăsimi saturate, mâncărurile prăijte trebuie evitate sub orice formă. Acestea pot interacționa cu medicamentația recomandată în cazul afecțiunilor tiroidale.
4. Gluten
Alimentele cu conținut ridicat de gluten sunt o amenințare reală asupra sănătății glandei tiroide. Acest lucru se datorează unei proteine care este recunoscută de organsimul nostru ca și un inamic. Glanda tiroidă produce o enzimă, transglutaminaza, care este asemenătoare cu proteina conținută de produsele cu gluten. Sistemul imunitar va ataca proteina din gluten cât și transglutaminaza. Persoanelor care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide li se recomandă să efectueze un screening medical pentru boala Celiacă.
5. Soia
Este permis doar consumul moderat de soia. Aceasta interacționează cu absobția în organism a hormonilor de sinteza, prescriși prin medicamentație. Este recomanda a se aștepta 4 ore de la consumul de soia până la consumarea tabletelor prescrise de către medic.
6. Vegetalele din familia cruciferelor (varză, broccoli, conopidă,…)
Acestea au multe beneficii pentur sănătate, dar dacă suferi de disfuncții ale glandei tiroide este mai bine să diminuezi cantitatea consumată. Trebuie precauție în special atunci când există o deficiență de iod, iar hrana ta este preponderent formată din aceste alimente.
Să vă fie de folos!

Lasă un comentariu