Solstiţiul de vară 2023. Ritualul de la miezul nopţii care îndeplineşte orice dorinţă

Astazi 21 iune 2023 durata zilei va avea cea mai mare valoare din an, respectiv 15 ore şi 32 de minute, iar noaptea, de numai 8 ore şi 28 de minute.
După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă.
Ritualul de la miezul nopţii care îndeplineşte orice dorinţă
Solstițiul de vară este ziua celebrată prin petreceri, dansuri, focuri mari și picnic în aer liber. În ziua solstiţiului de vară sunt respectate mai multe tradiții și obiceiuri, pentru a le merge bine tuturor întreg anul.
În ziua solstițiului de vară, pe 21 iunie, în unele zone ale țării, oamenii aprind focuri pe câmp și stau în jurul focului. Se spune că rolul focului este acela de a alunga spiritele rele și este complet interzis să stingi focurile.
Totodată, Solstițiul de vară reprezintă și un prilej bun asupra schimbărilor în dragoste. De pe vremuri se spunea că odată cu solstițiu de vară poți avea noroc în dragoste.
Mai mult decât atât, energia solstițiului de vară este considerată una a belșugului, creativității, bogăției și pasiunii.
De solstiţiu de vară, pe 21 iunie, poți da frâu liber creativității, pentru a-ți pune în practică o dorință veche.
Se spune că, înainte de solstițiu, este bine să pui o bijuterie preferată într-un vas rezistent la foc, peste să pui ierburi aromate, iar în dimineața zilei de solstițiu, pe 21 iunie, să scoți bijuteria și să o pui într-un vas cu apă curată, apoi să o treci prin flacăra unei lumânări aurii sau galbene. În felul acesta, bijuteria va fi purificată și îți va purta noroc.
Potrivit tradiţiilor, există un ritual realizat la miezul nopţii care reuşeşte să îndeplinească orice dorinţă. Pentru îndeplinirea dorinţei de la miezul nopţii ai nevoie de un bileţel pe care să scrii dorinţa. Bileţelul se împătureşte şi se arde în focul unei lumânări.
Se spune că în ziua de solstițiul de vară, pe 21 iunie, este bine să faci baie în lacuri ori râuri, deoarece efectul este unul curativ, care poate constitui un ritual de renaștere.

Lasă un comentariu