Cele 10 porunci ale înțeleptului de 104 ani, Andrei Voron. Te vor uimi cu înțelepciunea și simplitatea lor

Fiecare din aceste sfaturi uimește prin simplitatea și înțelepciunea sa!
1. Învățați să vedeți în jur tot ce este viu și să vă bucurați de tot – iarbă, copaci, păsări, animale, pământ, cer. Priviți-le cu ochi buni și cu o inimă deschisă – și astfel vi se vor deschide niște cunoștințe, pe care nu le puteți găsi în cărți. Vă veți simți reînnoit și împlinit.
2. Formați-vă obiceiul de a sta în orice moment desculț pe pământ. Oferiți corpului posibilitatea de a contacta cu pământul, până când acesta nu a chemat corpul la el.
3. Căutați orice ocazie de a sta lângă apă. Apa vă scapă de oboseală și vă limpezește gândurile.
4. Beți apă curată, oriunde și oricând aveți posibilitatea, fără a aștepta să vă fie sete. Apa este primul medicament. Oriunde m-ar fi dus soarta, mereu am căutat în primul rând un izvor de apă. Nu beți apă dulce sau sărată (minerală) din sticle. Prima vă distruge ficatul, iar a doua afectează vasele.
5. În fiecare zi trebuie să aveți pe masă legume. Sunt folositoare acele legume, care sunt încălzite și umplute de razele soarelui. În primul rând consumați sfeclă roșie – nu există o hrană mai bună decât asta. Înafara de aceasta mâncați fasole, dovleac, fructe de pădure, morcovi, roșii, ardei, spanac, salată, mere, struguri și prune.
6. Mai bine renunțați la consumul de carne. Dacă consumați durerea cuiva – o luați asupra dvs. Mai ales că oamenii nu sunt niște prădători.
7. Este mai bine să mâncați câte puțin, dar de mai multe ori. Pentru a mânca mai puțin beți mai multă apă și compot, optați pentru legumele crude și alimentele sănătoase. De joi seara nu mănânc nimic până vineri seara, doar beau apă.
8. Postul – este cel mai mare dar. Nimic nu vă va întări și nu vă va întineri organismul mai bine decât postul. Oasele devin ușoare ca la o pasăre. În timp ce inima devine veselă ca a unui adolescent. Cu fiecare post mare, sunt mai tânăr cu câțiva ani.
9. Soarele răsare și apune – pentru tine. Munca sporește după răsăritul soarelui. Dacă te vei obișnui cu acest regim îți vei întări corpul și vei avea un suflet sănătos. Creierul se odihnește mai bine și se restabilește, atunci când dormiți seara. Așa dorm călugării și războinicii. Și au suficientă forță.
10. Este bine să dormiți ziua cel puțin jumătate de oră, pe spate, cu fața în sus. Astfel, sângele va alimenta creierul și va reîmprospăta fața. Nu este bine să dormiți îndată după ce mâncați, deoarece atunci sângele se îngroașă, iar grăsimea se acumulează pe pereții vaselor.

 

Lasă un comentariu