Ea este medicul rezident din Iași care a murit după ce a băut antigel. Ce a împins-o să facă gestul extrem

Diana-Alexandra Saucă era o tânară din Botoșani care a luptat să devină medic. A venit la Iași unde a urmat cu dedicare cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, La 26 de ani era medic rezident în cadrul Spitalului de Oncologie „Victoria”. Duminică, 11 iunie 2023, a recurs la un gest incredibil. A băut peste un litru de antigel.
„Au venit pompierii pentru că ar fi vrut cineva să se sinucidă, erau cu scara, i-am întrebat ce s-a întâmplat, dar nici ei nu știau exact… Se gândeau să nu se arunce de la etaj. Au sunat alți vecini, nu eu. Apoi nu știu ce a fost, dar au luat-o cu ambulanța. I-au spart ușa ca să ajungă la ea. Când au ajuns a trecut o fată și a spus că era lumină și băiatul stătea în genunchi… Totul s-a întâmplat cam în jurul orei 11:00.
Cât au stat în fața blocului, până să spargă ușa, era un băiat lângă pompieri, tot cam de vârsta ei, nu știm dacă era rudă sau vreun iubit, ăla stătea pe telefon… Nu știu să fi intrat cu băieții prin apartament, cred că locuia singură, în general era liniște. Doar atunci cică se auzeau țipete, înainte să sune. De atunci, de când au luat-o cu targa, nu am mai văzut-o”, a declarat o vecină citată de bzi.ro.
Din cauza cantității mari de lichid toxic și în ciuda eforturilor depuse, medicii nu au mai putut-o salva.
Diana-Alexandra Saucă locuia singură din luna noiembrie a anului trecut, în apartamentul din zona Green Park, iar cunoscuții sunt șocați de gestul tinerei.
”Și eu am terminat UMF, însă nu sunt rezident, este extrem de greu, mult de învățat. Nu ne vine să credem, stătea singură, nu avea iubit, o mai vizita uneori fratele…
Poate de asta suferea, pentru că nu avea pe cineva… Uneori chiar îmi spunea: «Degeaba ai totul, dacă nu ai parte de iubire». Știu că sâmbătă, cu o seară înainte, a ieșit în club cu niște prieteni, a și postat poze, doar din prostie a făcut asta, sunt convinsă… Ea nu avea permis, mașină, să fi mers chiar ea să-și cumpere antigel… Deci a premeditat… E incredibil, niciodată nu ne-am fi așteptat. A mers și în vacanță, în Italia, chiar în luna mai. Din ce știu eu, fratele a venit la ea pentru că nu răspundea la telefon, avea și ușa închisă…
Toată lumea e distrusă, mulți prieteni dau declarație la poliție. Eu nu știu să fi suferit din dragoste sau ceva, oricum nu era foarte deschisă cu lucrul acesta. Cu ce puteau să o ajute părinții? Erau la Botoșani, se vedeau rar… Fratele ca fratele, era pe treaba lui, cu viața lui, când se iubeau, când se mai certau, ca frații”, a menționat o prietenă de-a medicului Diana-Alexandra Saucă.
Pe corpul Dianei-Alexandra Saucă, medicul rezident care a băut antigel, nu au fost găsite urme de violență, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii de infracțiunii de ucidere din culpă.

Lasă un comentariu