Rețeta verii: Cea mai bună și rapidă prajitură cu vișine

Daca doriti o varianta simpla de prajitura cu multe visine, reteta aceasta este potrivita. Mai jos găsiți și rețeta VIDEO a acestei pufoase prăjituri cu vișine!
În funcție de sezon (sau de preferințe) puteți înlocui vișinele cu cireșe, căpșuni, felii de caise, piersici sau nectarine etc. De fiecare dată veți obține o prăjitură cu fructe extraordinar de pufoasă și de fragedă, deloc înecăcioasă sau seacă.
Ingrediente
8 oua
200 g zahar
50 ml de ulei
250 g faina
zahar vanilat
coaja de lamaie
un praf de sare
1 kg de visine
Modul de preparare este descris mai jos.
Se pune cuptorul la preincins la 180°C cu ventilatie (caldura sus+jos) sau pe treapta medie spre inalta la cele pe gaz. Se spala visinele, se curata de samburi si se lasa la scurs. Se bat bine albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga apoi zaharul si se bate in continuare pana ce se obtine o spuma tare, densa si lucioasa (daca intorci castronul deasupra capului sa nu-ti curga spuma in cap). Se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Apoi se pune mixerul pe turatie mai mica si se adauga treptat jumatate din faina, uleiul si apoi cealalta jumatate de faina. NU, NU contine praf de copt! Mii de cititori au testat reteta si puteti admira o parte din pozele trimise de ei la finalul articolului.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Tava mea are dimensiunile de 42 x 30 cm.
Visinele care s-au scurs se adauga peste aluat bucata cu bucata. Unele se “arunca” mai de sus, pentru a ajunge mai adanc in aluat si altele mai de jos, pentru a ramane la suprafata. Astfel vom avea visine in toata grosimea prajiturii.
Prajitura se coace 25 minute la 180°C (treapta medie la cuptoarele pe gaz).
Cum s-a scos din cuptor, se presara cu zahar tos, zahar vanilat sau zahar pudra.

 

Lasă un comentariu