Cele 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată un celebru medic cardiolog. Cu ce alternative sănătoase le înlocuiește

Harmony Reynolds, un celebru medic cardiolog din SUA, a dat o listă cu cinci alimente pe care nu le consumă niciodată și menționează alternativele sănătoase cu care le înlocuiește. Specialistul nu recomandă diete stricte, ci promovează câteva schimbări simple în regimul alimentar.
Cele 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată un celebru medic cardiolog
Dr. Harmony Reynolds este cardiolog la NYU Langone, unul dintre cele mai importante centre medicale academice din SUA, a precizat că nu mănâncă bacon, chipsuri de cartofi, margarină, uleiuri vegetale și deserturi procesate.
Margarina și uleiul vegetal le-a scos din regimul ei alimentar pentru că sunt asociate cu o mortalitate cardiovasculară mai mare, în cadrul studiilor observaționale. Medicul atrage atenția și asupra uleiului de cocos, care este compus din grăsimi saturate, asociate cu riscuri ridicate pentru sănătatea inimii.
Ce alternative sănătoase recomandă O alternativă mai bună este untul, dar trebuie să fie consumat cu moderație. Totuși, uleiul de măsline este cea mai sănătoasă alegere, potrivit studiilor.
Medicul mai subliniază și faptul că până și aceste plăceri vinovate pot fi incluse de câteva ori pe an în regimul nostru, fără să existe consecințe. Problemele apar când consumul devine regulat sau în exces. Până că și ea mănâncă batoane de ciocoloată uneori. Cu toate acestea, alege să stea departe de deserturile procesate, de cele mai multe ori, și le înlocuiește cu fructe, ciocolată neagră sau nuci.

Să vă fie de folos!

Lasă un comentariu