9 lucruri pe care să nu le faci dacă afli că partenerul de cuplu te-a înșelat

Insa deoarece a afla ca partenerul de cuplu ti-a fost infidel este socant, este dureros, este atat de greu de acceptat, prima ta reactie poate fi cel mai probabil una pe care o vei regreta dupa aceea.
Ce sa nu faci daca partenerul de cuplu te-a inselat
1. Nu ignora dovezile.
Nu! Nu-ti inchide ochii sperand ca ceea ce este evident nu este real! Oricat de imposibil ti se pare ca persoana iubita sa te fi inselat, daca ai dovada ca aceasta este realitatea, nu incerca sa o ignori, nu lungi lucrurile in speranta ca nu ai dreptate – confrunta-te cu situatia imediat ce evidenta iti arata o infidelitate.
2. Nu da curs agresivitatii.
Acestea nu rezolva nimic – nici macar nu te vei simti mai bine dupa aceea. Asa ca tine-ti sub control emotiile agresive si evita reactii copilaresti de tipul „i-o platesc”.
3. Nu insela la randul tau.
Chiar daca nu ai de gand sa mai ramai alaturi de partenerul tau infidel, chiar daca ai de gand sa te desparti de acesta, cu ce te ajuta daca te culci cu altcineva din razbunare, din ciuda, din disperare?… Nu te ajuta…
4. Nu lua nici o decizie finala inainte de a vorbi cu partenerul infidel.
Înainte de a lua aceasta decizie, ofera-i aceasta sansa partenerului de cuplu: de a vorbi deschis, fara minciuni (chiar daca nu merita aceasta sansa, este de preferat sa stii ce are de spus).
5. Nu gandi ca este vina ta ca te-a inselat!
Da, poate ca lipsa intimitatii emotionale sau fizice sau poate ca monotonia in cuplu l-a incurajat pe celalalt sa insele: insa greseala este tot a sa. Tot ceea ce trebuie tu sa faci este sa inveti sa faci altfel, poate, lucrurile in viitor, insa nu sa iti atribui vina pentru aceasta tradare.
6. Nu implica alte persoane in problema voastra si in decizia ta.
Ceea ce vei face depinde de tine si de partenerul tau: cum ar putea altii sa stie prin ce treci sau sa stie ce este mai bine pentru tine? Decizia pe care o vei lua nu trebuie sa fie influentata de opiniile rudelor, prietenilor: tu esti cel care trebuie sa o ia.
7. Nu lasa decizia pe seama celuilalt. Ce inseamna aceasta? Sa-i spui: „el/ea sau eu, acum” – ceea ce inseamna sa il lasi pe celalalt sa ia decizia cea mare; si in plus, inseamna sa ii dai un ultimatum care duce mereu la o decizie pripita si luata in graba.
8. Nu ierta prea usor un partener infidel!
Oricat simti ca ai nevoie de partenerul tau, oricat ti-ai dori ca lucrurile sa fie ca inainte, gandeste-te mult si bine inainte de a iti ierta partenerul infidel. Regreta tradarea sa sau regreta doar faptul ca a fost prins?
9. Nu deveni „partenerul perfect” pentru a il/o pastra alaturi de tine.
Daca incerci sa treci peste infidelitatea sa si sa continui, da, relatia trebuie sa fie imbunatatita, ambii trebuie sa incercati sa rezolvati orice probleme ar fi contribuit la tradarea celuilalt. Insa nu este treaba ta sa te asiguri ca nu va mai calca stramb sau ca nu te va lasa…

 

Lasă un comentariu