3 semne ca nu esti deprimat/ă ci doar înconjurat/ă de idioți

Inainte de a te autodiagnostica cu depresie sau sa iti creezi o parere proasta despre tine insuti, asigura-te ca nu esti de fapt inconjurat de nesimtiti. – William Gibson
Daca ai in jurul tau oameni cu aceste 3 caracteristici – problema cu starea ta depresiva nu ti se datoreaza tie, ci lor:
1. Nesimtitii se simt fericiti cu propria stupiditate
Nimeni nu poate fi destept mereu, sa stie totul din lume la orice ora din zi. In mod cert, nu stiu nimic despre fotbal sau oricare alt sport, doar ca este incitant sa le privesti uneori. Dar nu incep sa predau in stanga si in dreapta despre sport.
In schimb, tampitii fac asta. Sunt mai mult decat bucurosi sa se afunde glorios in propria stupiditate si sa predea altora un lucru pe care nu il cunosc deloc.
2. Nesimtiti sunt enervanti si galagiosi
Ai intalnit vreun tampit tacut si rusinos? Nici eu. Majoritatea nesimtitilor pe care i-am cunoscut nu sunt capabili sa poarte o conversatie normala. Nu intelegeau ca o conversatie necesita sa oferi si sa primesti.
Te intrerup, tipa, fac un monolog si iti invadeaza spatiul personal, de parca toata lumea s-ar invarti in jurul lor, iar ei sunt singurii care au ceva interesant de spus. S-ar putea sa nu realizeze ceea ce fac sau sa o faca cu intentia de a-i intimida pe ceilalti. Nu e in regula.
3. Nesimtitii sunt badarani egoisti
A fi egoist nu este acelasi lucru cu a avea grija de propria persoana. Respectul de sine si capacitatea de a te intretine, propria stare mentala si emotiile, sunt lucruri foarte bune.
Insa, nesimtitii sunt doar egoisti. Resping opiniile si valorile altora pentru ca le pasa doar cele proprii. Pot chiar sa ridiculizeze sentimentele si ideile celor din jur, doar pentru a se simti importanti, de parca ideile si emotiile lor ar fi singurele corecte.

Putem gasi nesimtiti peste tot: la scoala, printre cei mai apropiati amici, in partenerul din relatie sau printre membrii familiei.
Cel mai bine este sa fii sincer cu tine insuti si sa observi fiintele reale din spate, nu imaginea idealizata pe care ti-ai creat-o. Primul pas catre redobandirea valorii de sine este sa recunosti nesimtitii si vei incepe sa iti revii.
Al doilea pas este sa faci ceva cand trebuie. Chiar daca nesimtitul este verisorul tau sau sora ta, cu toate ca nu poti schimba acest aspect, intotdeauna poti actiona si te poti retrage de langa ei sau macar le poti reduce prezenta in viata ta.
Apoi, incepe sa ai grija de tine. Mananca adecvat, dormi destul, gaseste-ti un hobby nou…orice te face fericit. Fii puternic si iubeste-te. Nu lasa nesimtitii sa iti strice relatia minunata pe care o ai cu tine insuti.

 

Lasă un comentariu