Orele în care creierul nostru funcționează cel mai bine. Prof. Vlad Ciurea: ”Este dovedit științific că…”

Spre surprinderea tuturor, există ore în care creierul uman are o eficiență maximă, dar și ore când este destul de scăzută. Ei bine, dacă îți dorești să îți planifici ziua în funcție de acest aspect și să ordonezi treburile mai importante, care necesită mai multă concentrare și atenție, în orele în care creierul funcționează cel mai bine, trebuie să cunoști foarte bine aceste intervale de timp. Iată care sunt, dar și ce a declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea despre acest subiect!
Prof. Dr. Vlad Ciurea este unul dintre cei mai cunoscuți neurochirurgi din țara noastră, care vorbește destul de des, bineînțeles, pe baza experienței, despre creierul uman. Recent, a dezvăluit care este perioada din zi în care putem avea cel mai bun randament. Renumitul medic a recunoscută că există un interval orar în care îți poți planifica cele mai complexe activități din zi pentru ca ritmul biologic al creierului tău să îți vină în ajutor și să ai o eficiență maximă!
Prof.dr. Vlad Ciurea a dezvăluit orele la care creierul nostru funcționează cel mai bine. Nu, nu sunt primele ore ale dimineții așa cum se așteptau mulți, ci din contră, este vorba despre intervalele 10-12 și 16-18. Mai mult decât atât, cel mai renumit neurochirurg a dezvăluit și ce să facem pentru a ne putea concentra cât mai bine și pentru a avea randament maxim.
„Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit științific. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut„, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Lasă un comentariu