”Nu există magie! Nu am cum să câștig întotdeauna” – discursul lui David Popovici pe care ar trebui să îl citească toată lumea. Excepționale cuvinte!

După ce s-a clasat pe locul patru la proba de 200 de metri liber, întotătorul român s-a clasat pe locul șase în finala de 100 de metri liber, cu un timp de 47.83 s, astfel că a pierdut titlul mondial câștigat în 2022 la Budapesta. Totuși, Popovici rămâne cel mai rapid înotător. Deține în continuare recordul mondial la 100 de metri liber.
În dimineața zilei de duminică, Popovici s-a întors în țară și a ținut un discurs în fața reporterilor prezenți.
„Vă mulțumesc pentru prezență. În primul rând, aș vrea să încep prin a le mulțumi oamenilor care m-au susținut și care mă susțin, care au urmărit Campionatul Mondial și am învățat acum cât de importantă e susținerea voastră.
Am învățat cât de importantă e și în vremuri mai puțin bune, nu doar în vremurile bune. Cred că e cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit copiilor și tinerilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, există efort constant pentru a-ți atinge țelul. E complet uman și normal să nu-ți iasă mereu, prefer să fiu un sportiv complet care știe să gestioneze suișurile și coborâșurile unei cariere imprevizibile pe care ți-o aduce sportul, decât un robot care știe doar să câștige. Consider că aceste experiențe mă fac mai puternic.
Cred că a fost cel mai intens an din viața mea, a fost un an haotic, bizar. Am reușit să trecem prin el cu bine și cred că acum este o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține doar de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Este un proces, iar eu sunt aici să învăț. După cum văd eu lucrurile acum, am două variante.
Prima, las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze, să mă țină în loc, respectiv a doua variantă să las ceea ce s-a întâmplat să mă motiveze și caut să mă autodepășesc. Voi alege varianta a doua, bineînțeles, iubesc ceea ce fac. Nu am cum să câștig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva. Asta e lumea reală”, a spus David Popovici, la revenirea în țară.
Felicitari campionule!

Lasă un comentariu