Puterea personală, darul valoros cu care ai venit pe pământ. Cum îți pierzi această putere?

Ai venit in această lume cu un dar valoros și anume puterea personală, capacitatea de a acționa, potențialul tău, și de tine depinde cum folosești această aptitudine. Atunci când folosesti această putere personală în acord cu legile Universului, ți-o păstrezi și chiar ți-o amplifici. Atunci când îți cedezi această putere personală altor persoane, devii neajutorat și nu te mai bucuri de efectele și rezultatele dorite.
Cum îți pierzi puterea personală?
De fiecare dată când permiți unei alte persoane să intervină în viața ta, să te controleze și să te manipuleze împotriva voinței tale.
Îți pierzi puterea personală de fiecare dată când intervii tu în viața altei persoane, încercând să o controlezi și să o manipulezi împotriva voinței ei, pentru că o împiedici să fie ceea ce își dorește și astfel nu experimentează ceea ce și-a propus când a venit în această lume.
Poate ți s-a întâmplat să îți impui voința asupra copilului tău sau asupra altor persoane. Acesta este unul din cele mai rele lucruri pe care le poți face unei alte persoane. Ori de câte ori copilul este forțat să renunțe la voința lui în favoarea voinței părinților, sufletul lui se simte violat. Este adevărat că cei mici trebuie să fie ascultători, dar dacă o anumită situație se transformă într-o luptă pentru putere în care vrei să obții cu orice preț controlul, nimeni nu va avea de câștigat, chiar dacă îi vei înfrânge voința copilului. Același lucru se întâmplă și atunci când două persoane sunt implicate într-o luptă pentru putere. Ori de câte ori „calci în picioare” voința altei persoane, tu nu îi respecți liberul arbitru, nu îi respecți alegerile și dacă persoana este mai sensibilă poate rămâne cu traume mari. Când voința unei persoane se diminuează, devine ca o barcă ce plutește fără cârmă pe ocean, în voia valurilor. Ea continuă să funcționeze, însă nu mai găsește resursele să își urmeze propria direcție cu entuziasm și bucurie.
Îți cedezi puterea personală atunci când permiți altor persoane să te înfurie, să te irite, să te facă să simți o stare de amărăciune, si iti creezi resentimente. Îți cedezi puterea personală când îți dorești cu orice preț să menții liniștea și pacea și în loc să spui ce ai pe suflet într-un mod deschis, matur, neamenintator, îți reprimi și îți îngropi propriile sentimente. Dacă nu eliberezi aceste sentimente reprimate, ele rămân îngropate adânc în interiorul subconștientului tău, de unde te influențează indiferent dacă îți dai seama sau nu de acest lucru.
Dacă simți că ți-ai cedat puterea personală, recupereaz-o! Începe prin a te ierta pe tine însuți că ai permis acest lucru și apoi manifestă-ți intenția de a a-ți folosi integral propria voință, de a-i permite sufletului tău să se folosească plenar de ea.
Bucură-te de darul valoros cu care ai venit pe pământ, puterea ta personală, potențialul tău, și fă tot posibilul să îl păstrezi și chiar să îl amplifici. Cum? Testează pașii de mai jos, poate funcționează și pentru tine.
* Conștientizează-ți sentimentele, gândurile, emoțiile, cuvintele și acțiunile tale.
* Renunță pentru totdeauna la acuzații și la judecăti.
* Renunță pentru totdeauna la fortă și la dorința de a controla.
* Iartă cu toată sinceritatea trecutul (pe toată lumea, inclusiv pe tine) și detașează-te de el.
* Rezolvă toate resentimentele, amaraciunea și orgoliul.
* Iubeşte fără să pui nici o condiție, inclusiv pe tine însuți.
* Recunoaște că tot ce există este perfect exact așa cum este.
* Acceptă responsabilitatea care îți revine pentru propria ta viată.
* Renunță la orice fel de rezistentă.
* Renunță la negare.
* Oferă mulțumiri pentru TOT; manifestă-ți recunoștința inclusiv pentru dureri și pentru încercări! La urma urmelor, acestea îți atrag atenția că te afli într-o stare de dezechilibru.
* Fii entuziasmat/ă la gândul că îți vei cunoaşte ADEVARATUL eu.

Dacă vei face toți acești pași către o viață mai împlinită, vei deveni stăpâna/ul propriului tău destin. Tu îți poți păstra puterea personală si iti poți atinge adevăratul potențial. Dacă nu reușești să faci singur/ă unul din pașii de mai sus, te aștept cu drag la ședințe individuale. Găsești toate detaliile aici.

 

 

Lasă un comentariu